12:04

7 fina fördelar med att bo i befolkade Ljusdal:


1. Om du någon gång skulle ha glömt vad du gjorde "den där kvällen" så vänta några dagar så har du en fin, saftig, historia som vandrar runt och beskriver din karaktär - den prickar exakt.

2. Om du känner dig ensam så börja umgås med någon i den motsatta ”kön-gruppen” och låt detta synas öppet och vips så har du en pojkvän! Hur då undrar ni nu, jo för om en och samma person säger en sak tillräckligt många gånger så tror man själv på att det är sant - vetenskapligt bevisat måste jag tillägga.

3. Vill du göra det svartlistade så ta och bege dig ner till den lokala parken som är disponibel i Ljusdal, även kallas Jonsparken. Alla vet vilka vi är, alla vet vad vi gör där.

4. Vill du att folk ska veta något speciellt om dig så skriv ut det på Facebook. Allt som står på Facebook är väl ändå sant? Eller?

5. Här kan alla få passa in så länge du uttrycker dig på ett mindre utsmyckat vis, lyssnar på samma själsslösa musik och dricker minst en gång i veckan. Annars är du kryptisk, en tjej som skär sig i armen och en pryd sådan.

6. Har du många vänner av motsatt kön så är du inte oskuld.

7. Är du social och tycker om människor och av den anledningen syns lite utöver det vanliga så är du en fitta, slampa, fjortis eller helt enkelt väldigt störig. Av denna anledning så börjar folk prata och du får fler människor att mingla med på festen.


15:48


09:58





+ åker till hudiksvall med världens bästa Simon.

08:50

I would've done anything for you to show you how much i adored you
but it's over now, it's too late to save our love.
Just promise me you'll think of me
every time you look up in the sky and see a star,
cause i'm a space bound rocket ship and your heart's the moon
and i'm aiming right at you - right at you.
250 thousand miles on a clear night in June and i'm so lost without you.


21:53

Ny kategori: Verbalt missfoster

Hundvakt idag, man blir rätt begränsad med en hund och speciellt när man saknar ett koppel. Så hon och jag har läst böcker och ätit glass, gick även till mormor och morfar som ville bjuda på middag och det uppskattades då jag verkligen gillar dom två. Vi tycker lika om väldigt mycket vi tre, kul tycker jag. Men nu sitter jag hemma och har just klippt gräset, funderar på att dra på en springrunda då det inte verkar bli mycket mer ikväll. Men imorgon händer det saker, coola saker då jag sticker till nor och spenderar en (förhoppningsvis) fin dag där, tar med mig boken också då jag har blivit lovad.

13:30

Rättskänslan ska tillta,
ställningen i rummet börja kännas
då jag närmar mig.

Disciplinen är i knipa
och det mesta smakar osockrat i munnen,
som en diabetiker.

Medborgare kommer alltid att prata
i synnerhet om det som själva gör oss skraj...
"När det ser likaså ut
som när det kommer upp."


11:46

Ja jag skyller på vädret, har inte orkat skriva alls och inte alls haft någon större lust att sitta vid datorn. Men idag är jag hundvakt och alltså VÄLDIGT begränsad eftersom någon är rädd för hundar (hihi) men detta får bli en snabb återknytare gällande vad jag har haft för mig de senaste dagarna so try to enjoy it:

Tisdag -
Förmiddagen spenderade jag tillsammans med världens bästa Tobias som har en mamma som kan koka fett gott kaffe! Jag och Tobias tog kaffet med oss till nore till Anton och sedan stranden och där låg jag lagom till klockan 15:30 då mamma kom och plocka upp mig och vi åkte till Condis för att käka middag. Maten var helt makalös, på riktigt då jag åt lax med sallad och kanske världens godaste yoghurtdressing. Efter det rullade jag och mamma till Arbrå för att spela bilbingo, ingen vinst men trevligt sällskap och en otroligt trevlig dag/kväll så tack igen mamma.

Onsdag -
Jag och Mikael skulle traska till Ljusdals museum men ist gick vi till Eveline, gjorde henne sällskap på lunchen då jag drack aspartam med sugrör (dagens höjdpunkt?) och snackade gojja. Sen gick jag och "my bro" till prix, köpte yoghurt och pepsi max och styrde riktningen mot Nils. Åkte hem till ämbarbo och sa hej då till mitt sällskap, bytte sällskap till Tobias, Magnus och Häggen för att åter igen spela bilbingo men denna gång i folkparken och även nu utan vinst, yeay. Drog till Porris och hälsade på sen tog jag promenaden hem då Tobias bjöd på massa Singoalla, massa goda kakor ju. 

Idag är jag som sagt hundvakt, klev upp tidigt för att gå och hämta vovven nere på byn, hittade inte kopplet och stundens hundägare var inte hemma så jag fick improvisera med ett skosnöre och ett alldeles för stort hundhalsband, men gick gjorde det. Väldigt varmt och fint så nu ska jag ut och fortsätta läsa min bok. 


F-Y


06:47

Ställde klockan på 05:55, tog på mig skorna och sprang min hedliga gamla runda runt kläppa/ämbarbo. Tanken var god att få träningen gjord så tidig idag men fybubblan vad trött jag blev i kroppen nu men kan fasiken inte sova nu eh. Så nu poppar jag Angels and Airwaves - The Adventure och lever tillbaka ca 3 år i tiden. Bollnäs med grabbarna grus var bra, Tobias fick äntligen se sin idol Eric Saade så han var nöjd (haha, sry dude) klarade oss från regnet då det regnade när vi åkte ner och sen började det igen när vi åkte hem.

Idag blir det en fin dag, förmiddagen har jag inte riktigt valt hur jag ska spendera då det blir salonghäng eller Tobiashäng (beror på vädret) sen kl 16:00 så hämtar mamma mig och vi beger oss till Condis för att käka middag och åker sedan på bilbingo - YEAH!
Har också en viss känsla att jag får finbesök efter det så  vitt på tummarna nu, puss på er.

I cannot live, i can't breathe unless you do this with me...


22:42




14:19


     +
   Nattlig biltur med bra musik, bra sällskap
   Grillnatta ikväll med grabbarna
   Ensam hemma tills på torsdag
   Kent - Noll
   Regnbågar, höstväder

     -
   Mina händer ser ut som en tants händer
   Folk som är sjuka
   Semestern är snart över
   Musiken jag lyssnade på i 7:an


10:17

Här är jag
öppna armar, bemödar sig att handskas med känslan.
Under dessa dagar har min sårnad läkt
mitt hjärta har slutat slå och börjat om från början -
med nya slag, nytt blod.

Jag har triumferat en
sumpat en annan, handlöst!
Likt dominoeffekt rasade det samman
och så går det, vid varje tillfälle, så där fort.


Lars Winnerbäck



14:51

Många har frågat mig om Oslo, frågat och vill mest snacka om det. Jag förstår ju varför man frågar speciellt när jag berättar hur nära Utöya ligger Nesodden (där jag bor) "Tänk om du var där nu, tänk om..." JA TÄNK OM. Oslo-tragedin har rört mig på ett väldigt udda vis för här hemma sitter jag som en svensk och norsk medborgare och hör hur nästan 100 människor har blivit mördade, en byggnad jag har gått förbi ett flertal gånger har sprängs i luften och folk säger att det ser ut som om det är krig, på andra sidan gränsen. Så idag känns det lite konstigt att kolla på tågbiljett tillbaka till Norge.




Oslo är ju bra jävla fantastiskt om ni frågar mig och jag kommer att sakna det.

13:16

Trevlig kväll i Järvsö igår, dock inget bryggkaffe då hela världen lider av kaffehysterin. Vad mer? Jo jag vaknade upp med en spräckt blodåder på handen, näst intill knogen så den är stor och fin, lite lagom öm också. Men nu ska jag dra ner på pace för att träna sen ikväll blir det "partajjj" och det blir fint, jippie.

Imorgon fyller mamma mu år och det gillar jag, eller ja henne gillar jag.

11:06

Det är något fint med att le
det fick man lära sig när man var liten.
"Ett leende tar dig långt, Le och se glad ut, Le för kameran"

Då kanske det är bra
att jag kan gå runt och le så här.

Jag är trött på mansväldet

Insändare från Ljusdalsposten (torsdagen 21 Juli) insänt av "Birgit"


"Jag blir rätt trött på den macho-värld vi lever i. Globalt sett lever vi i ett patriarkat där männens sexualitet styr det mesta.

Männen våldtar, misshandlar, mördar, krigar och använder testosteron till att skaffa sig makt och kontrollera andra, framförallt kvinnor och barn. Patriarkatet skapar lagar och regler för hur samhället ska fungera. Kanske är det därför sex har blivit så viktigt? Sex som många kvinnor inte orkar leva upp till och därför känner vi oss misslyckade. Vill vi kvinnor föra karriär så är det männens lagar som gäller, och då måste vi göra det på männens villkor. Så många framgångsrika kvinnor blir lika hänsynslösa som män i karriären - det finns det exempel på! Det är männen som kostar samhället så otroligt många miljarder i onödan. De behöver fängelse, rehabilitering, advokater, läkare, vakter och poliser i all oändlighet. Det är alltid männen som är i majoritet när det gäller våldsbrott. Det finns det statistik på.

Är det inte kriminalitet så är det huliganer som koster och så vidare, i all oändlighet. Tänk vad dessa pengar skulle kunna uträtta i samhället för fattiga och utsatta. Det finns gott om rika och maktfullkomliga män som i det fördolda utövar grova våldsbrott, köper sig fria med att smörja advokater och vittnen i all oändlighet, så det är inte enbart fattiga som kostar samhället stora pengar. Det borde vara fler än jag som är utled på detta. Jag bara undrar - varför reagerar inte fler, framför allt kvinnor?"



Hihi detta gjorde min kväll så jag i oändlighet skulle kunna skriva tillbaka till söta Birgit och uppmuntra hennes manshat, be om hennes statistik och exemplen. Jag fick höra om denna artikel igår då min bästa väns pojkvän kom och frågade mig: Micaela, har du skickat in en insändare i Ljusdalsposten? Han vet att jag vet att det inte finns bra män i denna värld, skulle vara Bruce Willis då och möjligtvis William Wallace men han är sen länge sedan död.


12:09

Regnet kan hålla sig på tydligt avstånd då jag ikväll i Järvsö ska sitta på en filt och lyssna på en orkester utan att betala en endaste penny, lära mig brygga kaffe och kunna lämna regnjackan hemma av val (som jag inte ens äger)

-


16:23

Människor gillar elände
för statistiken ljuger aldrig.


-



Här är jag
levande, återkommen och enhetlig.
Ramen har jag av guld.

Tack för ett armod
som jag tackade nej till.
Tack igen för att du ackompanjerade mina strängar
tills jag blev stämd på nytt.


23:44

Uh, tungt att träna idag men det blev i alla fall av plus promenaden dit och hem så hem drog jag mest fötterna efter mig. Nu sitter jag i alla fall tillbaka lutad i min datastol och sitter och tänker på mitt kommande projekt eller ja kommande tatuering då det ska bli fler. Har alltig haft på känn att jag vill göra en hederstatuering till musiken men dör av tanken på att placera en not eller liknande på mig. Sen kom jag på vad jag ville göra och vad som var SJÄLVKLART att jag skulle göra och ni som känner mig fattar ju varför jag väljer denna:

 
Jag antar att jag egentligen inte ens behöver påpeka att själva tatueringen kommer att bli finare än på bild, den där fixa jag lite snabbt nu bara.

Ja annars då? Spelat minigolf ute i Blodmyra (jag spelade inte utan höll räkningen då jag egentligen hatar minigolf) Solen kom och gick och kom igen, lite som den kände för. Men det var i alla fall trevligt att hitta på något tillsammans med Sanna, Daniel, pappa och Ulrica. Nu ska jag lägga detta åt sidan så puss så länge. Btw någon som har tips om jobb? Kan faktiskt tänka mig att jobba vart som helst i hela fina Sverige så ge mig en ny utmaning!

20:29



-
Haft halsbränna hela dagen
Läsken bubblar och kommer upp ur munnen
Solen försvann
Det ska regna på fredag

+
Ska iväg och träna
Jag gillar att gå
Jag ser inte ut som ett vandrande frågetecken längre

09:52


Du är tunn som luft, du är nästan perfekt, du gör mig lugn nu när alla ljusen har släckts.
Men bara en sekund så är jag nästan perfekt för du gör mig lugn, jag klär i din andedräkt.
Du gör mig lugn du är nästan perfekt.

Men om jag förlorar dig så förlorar jag synen.
Om jag förlorar dig då har jag ingenting kvar, förlåt mig men du är allt jag har.

nostalgi


21:16

En otroligt klockren dag:
Sanna hämtar mig, banken bokhandeln och ams står på schemat innan vi rullar mot Järvsö för att plocka upp vår one of the kind vän Mikael. Sticker till träslottet i Arbrå och kollar läget, spelar schack, kollar på en fotoutställning och slår ihjäl knotten. Drar in till något vi kan kalla "centrala Arbrå" för att äta lunch, sticker vidare för att ta en kaffe på maten i Vallsta samt hälsa på mamma, Madelene och lilla älskade Vincent. Tycker efter någon timme att vi gjort vårat i den delen av gävleborg och styr tillbaka till Järvsö för att besöka Stenegården, kollar på ännu en utställning, trädgården och går på styltor (väldigt duktig, kände mig som Emil i Lönneberga en sväng) Sen hängde vi hos Mikael, Sanna åkte hem och vi andra 2 kollade på Ice age och nu är jag hemma igen, fruktansvärt trött då jag är en klass för sig när det kommer till att tjuva från sömntimmarna.

Införskaffade även 2 nya böcker idag när vi besökte bokhandeln = nöjd tjej.

09:39




00:38




i can't be with you
cause you are not here.

16:08




Lunch med mamma
GB glass (3 st för 25kr = nogger*2 + 1 päron split)
Lillhagahäng ikväll med trion.

12:06


   What if i wanted to break and laugh it all off in your face, what would you do?
   What if i fell to the floor and couldn't take all this anymore, what would you do?
   What if i wanted to fight just to beg for the rest of my life, what would you do?
   You say you wanted more so what are you waiting for, i'm not running from you.

   Come break me down and bury me, bury me cause i'm finished with you!
   Look in my eyes - you're killing me, killing me and all i wanted was you.
   I tried to be someone else but nothing seemed to change and i know now:
   this is who i really am inside yeah i finally found myself and fighting for a chance.
   Cause i know now, this is who i really am.

   You say you wanted more so what are you waiting for, i'm not running from you.

18:29

Haft en väldigt lugn "dagen efter" dag idag. Vaknade så där stört tidigt och försöker ligga kvar i sängen för att somna om, inser att det är omöjligt och går ner och dricker kaffe istället. Beger mig på mp3-jakt med positiva resultat, drar kompassen mot norr och tar mig hem till Sanna och Daniel där sanna fortfarande ligger och sover, erbjuder henne ett varv runt kyrksjön men hon tackade nej så jag tar min kompass och går mot promenadvägen runt och möter uppp fröken Hägg, går varvet på rekordtid och säger adjö till fröken. Mikael.E står på schemat för nästa promenad men han drog mest benen efter sig så han lämnade jag av tidigt och går mot Tjockanders där det hålls kalas för små kusiner, dricker ännu mer kaffe. Följer med Sanna och Daniel hem och blir bjuden på middag, kollar på tennisfinalen och sitter nu klädd i handduk för att snart hoppa in i duschen.

Låter det som en helt OK dag, det tror jag nog.

10:20


Svindlande höjder, jag skälver i benen -
ta mig i riktning neråt från denna piedestal.
Vi villfar, men vi misstycker.

"Dela med dig"
Som olägenhet får det mig att vomera.


18:17

Mumford & Sons
knästrumpor
Tjejer
Alkohol
Revansch sugen

14:53

Just kommit hem från en promenad och andra utföranden (wow vilket ord) tillsammans med Hanna.S och sitter nu lagom våt hemma i ämbarbo. Har äntligen handlat korv med bröd som jag har varit sugen på i flera dagar så idag händer det. Annars så har Lillill äntligen kommit tillbaka till Sverige och imorgon blir det partymys med tjejer - eller med tjejerna som man ska säga, låter lagom mysigt och patetiskt.

Vad som sker mer ikväll återstår att se, ska tränga in mig på pace gym så det blir lite förbränning idag så folk kan fortsätta prata allan. BTW min rasmus-katt är söt.

10:01


    det här är värt att dö för
    jag tror att mitt hjärta blöder..

    vm

00:02


snälla bli min igen

veronica maggio ♥

Sitter på salongen med eveline, just klippt håret faktiskt. Vi ska snart iväg och käka lunch på kina i gamla satn (true story, true love) Sov som sagt hos fröken inatt och blev väckt vid halv 3 av eveline som säger "Gustav kommer, du måste kliva upp och lägga dig i min säng" sur var jag tydligen, halvnaken och insåg att jag måste få en tröja att dra på mig så jag slipper blotta härligheterna. Fördelen var den att eveline sover tyst som en mus och jag glatt som ett barn. Men nu ska jag spela musikvideon "what a words" för fröken och gråta en skvätt innan lunch, ciao.

15:57

Sitter och myser hos Eveline, hon drar fram det bästa ur mig.
kvällen spenderar jag med henne som en mänsklig sköld
mot maktspel, sifferminnen och själsliga våldtäkter.

Haha
Framkallat.

13:39



   emotionell berg och dalbana, vardagsmat.
   u svängar på motorvägen
   sånt som får polisen att vakna till liv.

   Jag älskar bara en man.

-


14:20







12:23

Poppar Ray, tradition (det blir bättre varje dag) Själv vet jag inte riktigt. Försöker få herr Oscarsson att stå upp så jag kan ta med han på ett varv och ikväll ser det ut som om jag ska till Järvsö och träffa gammelfölket. Ta mig tillbaka ca 5 år i tiden eller något sånt?

Hjärtat slår 3 gånger fortare än vanligt, fortfarande.

10:10


from cradle to grave
dig ska jag tacka för många saker, många händelseförlopp och många fina minnen.

01:08

Om jag någonsin hade en sten i bröstet
så lyckades du åter igen förvandla det till smågrus.

11:42

Jehovas vittnen kom just och knacka på dörren, läste vers 23 och 29 ur bibeln och ville att jag ska tänka på livet efter döden och förstå följden av "och han ska ta de från världen och låta de hedliga kvarleva" Där stod jag helt utan tro och funderade om jag skulle berätta hur läskigt det var att dom stod på min trapp i regnet. Men dom var snäll och gav mig en tidning så jag skulle kunna läsa för att förstå vad jag ska göra efter jag gått och dött.
Annars så drar jag med min pappa och Ulrica till Norrbo för att vara så där väldigt kulturella och självklart dricka lite aspartamsötad läsk, behövs nu efter min gårdag för oj säger jag bara.

Vill även lägga in en rad till
JAG ÄR FÖRÄLSKAD, så där så det känns i hel kroppen när jag hör din röst, avgudar dig när du går och sättet du fastnar på en bokstav i mitt namn. Allt känns bra när jag är med dig för dig älskar jag, Veronica.

10:33

         

15:04

Jag gillar:
Sofie Hägg
Min kommande lördagskväll
Pepsi max
Att jag börjar njuta av en kopp kaffe
Sommarvärme

Jag ogillar:
Norge (nesodden)
Att jag inte kan behärska mig
Tid över för mig själv

-


18:17




TODAY
Kaffe, Sofie, pepsi max o skvaller

08:53

Gillar känslan av att vakna på morgonen
svettig i nacken, varmt i rummet.
Gårdagens känsla ligger kvar i magen
fan jag som skulle sova bort den.

Med mina ben kan jag fälla korkben
utan sympati för mig själv.

Hihi, haha.
Det är i alla fall sol ute idag igen.

21:37


(vilket fint gäng vi var när vi vandrade gator fram i borlänge på fredstid & passion 2011)

Annars så har jag haft en bra dag som jag tillbringat med Eveline på hennes salong.
Mellan kunderna så satt hon och pilla på mitt hår, kamma ut tovor och fixa. Salongen stängdes igen kl 18:00 och hennes nya man kom och mötte upp oss, dom käkade och sedan drog vi hem till Eveline. Lämnade duvorna kl 20:00 och kvällen avslutades med ett varv runt kyrksjön och nu ska jag försöka sova fint i natt.

-


09:37

Solen skiner, yeay. Ska nog sno åt mig lite tid med Podie Thorsell idag och glassa på någon strand? Men innan det ska jag hälsa på Eveline på hennes jobb där hon så praktiskt sitter inlåst och efter det ska jag gå och hämta min blåa cykel som är bra nog utlånad.

OBS KÄRA MORMOR på bilden nedan ser du "konstverket" i Oslo som jag pratade om igår,
den som såg ut som en skyskrapa gjord av glas och brakat ihop. Inte så väldigt fin va?


21:07

Efter en middag på Gui Lin och en promenad hem så sitter jag nu i ämbarbo och njuter av min loka mango & marula. Dagen har varit super och värmen är fortfarande på topp, dock väldigt varmt i mitt rum men nu står fönstret öppet så snart så...

Annars så är jag otroligt less på att tyda kryptiska meddelanden.

15:16

andra koppen kaffe idag, så sjukt stolt över mig själv. Snart får jag ett extra vuxenpoäng jag med! Utan mjölk och socker för annars är det inte kaffe tycker jag.
(dock blev det ca 1 dl från första koppen och den andra koppen är smaksatt med kanel)

13:10

Solen gassar och bränner magen min, skumt att magpartiet och axlarna alltid blir så där chokladfin och brun medans benen vägrar bli brun. På dom ser man bara spår av blåmärken och gamla sår - förjävla somriga ben skulle jag kalla det? Dagen tillbringas i alla fall i Vallsta med syster, mamma, Vincent och Janne och jag tror att bad står näst på schemat, röstar ja för det.
Ikväll ska jag bli bjuden på kinamat på Ljusdals bästa kinakrog och det råkar vara den i gamla stan, alltid alltid den. För övrigt hoppas jag på att helgen bjuder på festligheter för resterna från p&l måste användas upp.

09:15

Kan man bli förälskad genom texter?
Kan man förbli galant och egensinnig när man njuter så här?
Man säger att man är självständig och självsäker
men en blick eller 682 kan rubba min konsistens, när han gör så.

Timing har aldrig varit min bästa vän
men samtidigt lever jag i ett parallellt universum där jag styr
med en järnhand.
Oh fina, mina fina marionettdockor.


21:30


19:56

Mina senaste 24 timmar:

Åkte till Järvös tillsammans med Wallan för att gå på moläta, syster Karin gjorde oss sällskap en sväng och sen kom Erik och ville leka tillsammans med oss men tack för det då han skjutsa mig och Wallan till Time för jag ville ha korv med bröd (trots att jag behann mig i ett hav av olika delikatesser) Såg filmen In to the wild för första gången och den imponerade trots att mina ögon rullade pga 1 veckas sömnbrist.

Idag har jag tillbringat dagen på en filt tillsammans med DN's kontaktannonser samt en väldigt trevlig familj. Käkade min första riktiga middag sen i tisdags och det följdes upp av något som skulle lika en rabarberpaj men vad det var spelar ingen roll då den var söt och god och för att citera herrn i huset: Varför skulle man göra en paj som INTE var söt? Den frågan besvarades på följande vis av familjen: Det lät som något som Nalle Puh skulle ha sagt... Och det kanske är sant? Nu är jag hemma i alla fall och ska kolla på Supersize vs. Superskinny.


Fina 24 timmar.

Fredstid o Passion 2011



Lykke Li







Veronica Maggio


Social Distortion


Oskar Linnros

30 seconds to Mars




Bad Religion

Daniel Adams-Ray ♥


-

Det är Micaela med C.

14:23

Hånler mest åt mitt egna håll
då jag inser vad jag sitter och håller på med.
Släng mig hit och dit
snälla älskade.
För varför skulle det inte svida
när du drar dig bort långsamt
likt gammalt klister som fastnat på min hud.

Jag klär i din andedräkt.

-




10:31

Känner mig otroligt harmonisk när jag kommer på att jag i ett stort publikhav - som fick Maggio att gråta - fick se Sveriges mest begåvade kvinnliga artist. Sen kommer jag på att jag även hade den turen här i livet att tillbringa 1 timme en kylig kväll tillsammans med Sveriges mest begåvade manliga artist - Daniel Adams-Ray och vid båda av dessa tillfällen så grät jag en tår eller två, fy fan vad jag ska sova bra.

Så välkommen hem Micaela, försök sova och äta lite mat nu så får vi tillbaka allt.

RSS 2.0