18:33

Lördag
- Gina tricot: köp 10 för 100kr
- Massa vin
- Fina människor
- Gaybar

Söndag
- Oslo
- Museum (försvarets)
- Kulturell kick
- Redbull håller en flygtävling



15:13

Vill bara meddela er om att jag tagit ett beslut gällande vad jag ska göra nu efter Norge, haft lite att välja mellan: Ljusdal, Spanien, Gävle och Trollhättan och jag väljer Trollhättan. Kommer att flytta ner dit i mitten av september och vi får väl se hur det slutar, det känns i alla fall bra. Kommer också ha lite mer än 2 veckor hemma i äckelpeckel-Ljusdal men som råkar locka eftersom jag har familjen och vännerna där. Så efter en kort semester packar jag grejerna igen och flyttar 65 mil ner i landet.

today's drug


10:11

Haft en helt sjukt bra helg, den bästa och den sista (hur kan det vara så passande?) Jag ska berätta mer om den senare när jag har ork och tid för nu är det sjukt mycket jag måste göra innan hemresan imorgon. Gud som haver, aldrig har det regnat så mycket som det gör nu och självklart var det den morgonen jag skulle gå med August + vagn till dagis och det betyder den långa vägen runt. Blöt som musslan på 10 sekunder men nu är jag tillbaka och bytt från blöta till torra, myser med grabbarna MAX och LARS.W and always remember folks: aspartam is the shit (dock inget som pappa sa)



21:39

Har känt elden i handen
och värmen mot huden
men inget vandrar likt stillande smärta,
smärtan som uppstår
när man leker med elden.

Teknologin & moderna tider,
allt detta spelar roll
nu när jag sätter eld på mitt manuskript.

09:05

Vaknar av att en av Maria's katter slickar mig på lilltån, lagom tid och allt då jag tror att klockan var 07:23. Fast med andra ord klassas det som sovmorgon här i Norge. Hade i vilket fall en trevlig kväll igår tills pulsen skena iväg och oppdraget ble avsluttet, hem åker vi med taxi för 500 nok för att inta medicin. Kvällen tillbringades i alla fall fram tills dess på gaybaren Elskling där vi dansade skorna av oss - det føltes herlig! Det var jag, Beatrice, Maria, Sandra, Jonas och Niklas som dansade bland heliga gayvibbar och kännetecken, Niklas went all in och försökte komma nära inpå en manlig strippa men sen kom Jonas och "förstörde" för saken var den att dom två hade ett vad, fick Niklas en kille skulle han även få 500kr.

Och som vanligt så regnar det i Norge men jag hoppas att det inte förstör dagens planer då vi ska kolla in
"RED BULL FLUGTAG" nere vid Operahuset inne i Oslo. Innan det ska jag försöka få med mig mina kompanjoner på museum, men alla sover fortfarande så vi får se hur detta går.

18:22

Hälften snabbkaffe, hälften vattenoboy = nice to be able to taste.

12:57





ÄNTLIGEN
De tre senaste dagarna jag har fruktat är äntligen över, dock är jag lika trött som jag trott men det skiter jag fan i. Jag tar med mig vinaren och sitter på båten om 2 timmar ut till tjejerna. Jobb på måndag sen är allt detta över, finito! Hej och tack för mig, tjeeenare Sverige.


06:54

Värsta natten på länge, storm och bravader utanför fönstret och natten tillbringades på golvet nedanför Augusts säng. Killen vaknar var 15-20 minut men han klara av att sova i sängen sin hela natten, kan vara första gången! Men för mig blev det inte mycket sova och han själv har bestämt att det var tid nog att stå upp, likt storasyster Lea. Så nu sitter jag här med 2 fina barn och ser på barn-tv. Helst vill jag bara sova lite, får se hur det går. Sen bär det av till Sandvika/Nesöya och det kommer bli awesome!

13:00

Tänkte att jag skulle börja packa lite, bara lite så jag har lite ordning på sakerna. Det slutade med att mitt lilla hus är städat, dammat och i toppskick. Alla mina saker ligger nerpackad och sakerna som ska användas fram tills på tisdag ligger praktiskt nerpackad i handbagaget. Har aldrig njutit så mycket över att få packa faktiskt, vet att det bara är 4 dagar kvar men väntan är olidlig ja nästan barbarisk. Och massa jobbiga saker kvar så som jobb idag/kväll och natt + halva lördagen. Vanlig arbetsdag på måndag också, oh vad tråkigt... men sen så. Fan vad jag gnäller?

Längtar även som ett barn tills på lördag då jag och tjejerna ska byta lag och ha en toppkväll. Besöket på Vinmonopolet är avklarat och imorgon tar jag 15-båten in till Oslo/Sandvika och möter upp alla fina människor. Men nu ska jag ta mig en vilare och sedan gå och hämta August på dagis.

-


09:53


15:57


12:21







Sorry med det går fetbort, ska du snusa får du fan borsta tänderna och tugga tuggummi efteråt för det smakar förjävla illa att pussas med en snusare, men värre är...


Det ger dig gula tänder, äcklig andedräkt, illaluktande händer och du smakar pyton i munnen. Den dagen någon kommit på en BRA fördel med att röka kan jag ha överseende men fram tills dess går det fetbort. Är det inte bättre att smaka nytuggat tuggummi då?


Finns väl inget jobbigare att sitta med en människa som bara pratar om sig själv hela tiden, helt och hållet brist på empati - jorden kretsar inte bara runt dig. När man får börja med en mening som kanske: Jag gillar att måla, och så hoppar den andra personen in och säger JAG MED och så pratar den bara om sig själv igen, ingen respons eller visat intresse på att man är 2 med att föra en dialog.


Visst är det fint med killar som vet vad dom vill och besitter en viss grad av självsäkerhet, men att behöva umgås med någon som faktiskt tycker att dom är snyggast och bäst i världen leder fan till utmattningsdepression. "Jag kan få dig när jag vill" haha jo visst?


Killar som aldrig kan säga vad dom egentligen tycker och känner, man blir tvungen att tyda in i varje ordval, kommatecken och fråga. PALLA, ORKA.. NEJ! Uppfriskande med människor som kan säga vad dom vill och vad som gäller. Mer makt till den uppriktige.


Att dricka alkohol varje chans man får är fortfarande lika Oattraktivt som när man var 14 år och satt nere i någons källare och smygkrökte. Alkohol ska drickas med måtta annars blir du fattig som en kyrkråtta.


FINNS DET NÅ VÄRRE? Det toppar allt, tar hellre en snustuggande smått berusad man före en svartsjuk grabb. Sjukt irriterande med killar som ska begränsa någon och ska gå runt och vara svartsjuk. Men svartsjuka till en viss nivå kan vara charmigt också på det viset att man vet att någon verkligen tycker om mig. Men läsa mejl, sms och ringa var tredje minut går helt bort.


Jag menar inte att man måste vara smartast i världen, men alla har väl sin typ? Alltid varit smått dragen till den kulturella och verbala typen, en sån man kan ha en allmän diskussion med eller faktiskt vågar visa upp för familjen. Inte den som alltid kontrar med "vad/vem är det?" Nej att leta lite om allt är verkligen ett plus i kanten. Som sagt alla har ju sin typ?


Haha vilken seriös punkt, men viktig. Glass och jag går hand i hand och det måste accepteras.


Har aldrig varit ett stort fan av de där paren som alltid måste umgås med varandra, ringer man den ena så får man den andra på köpet. Man ska kunna vara ifrån varandra utan problem också kunna göra planer uatn att säga "ska bara prata med ..... först" Hihi, nej det går inte hem. Visst är det kul att alla kan leka tillsammans men till en viss gräns, man ska kunna bevara sitt privatliv och ha sina vänner kvar utan all drama som uppstår. Som vän ska man inte behöva säga "du umgås bara med honom/henne hela tiden" Fint att vara kär men wtf, andas lite ni också!


09:45

Inte mycket att säga, torsdag idag och ska jobba hela dagen/natten och samma sak imorgon då jag är barnvakt år 3 barn. Mamman och pappan ska göra något helt otroligt då dom är inbjuden till kungahuset för fest (Haakon och hans fina prinsessa firar 10års giftemål idag) och som jag nämnt tidigare så känner pappan i familjen kronprinsen Haakon så ikväll är dom bjuden till balen. INTE VARJE DAG EN SÅNT HÄNDER, jag skulle nog aldrig klara av att äta middag med kungligheter och andra högt uppsatta samhällsmänniskor. Så det gör så att jag blir kvar här med massa barn, har lovat Lea pannkakor till middag och sedan muffinsbak. Känns som om jag kommer att somna tidigt ikväll.

Idag, fredag och lördag kvar sen är det en kort helg som gäller. Arbetsdag på måndag sen så åker jag tåget från Oslos sentralstasjon för sista gången (i alla fall på ett bra tag) på tisdag klockan 07:25 och befinner mig hemma i Ljusdal vid 18:00. Film med Tobias och c/o på kvällen är det som är planerat, dom har jag saknat. Mina fina grabbarna grus. Roligt att dom heter Tobias och c/o, varför?

11:36




Come ride with me through the veins of history
and i'll show you a God who falls asleep on the job.
How can we win when fools can be kings -
"don't waste your time or time will waste you"

No one's gonna take me alive, the time has come to make things right.
you and i must fight for our rights, you and i must fight to survive.

today's drug


mor & far

Man brukar alltid höra om dom där sjuka familjerna, knäppa föräldrarna och otroliga miserabla förhållanden. När jag hör en ny skräckhistoria brukar jag tänka på hur bra jag har det egentligen, visst har min familj styva kanter också men vem har inte det? Nu när jag har jobbat så nära en familj så har jag saknat min egna nästan varje dag och verkligen lärt mig uppskatta min mamma och pappa, tror även dom uppskattar mig på ett nytt vis då dom inte får träffa mig lika ofta (höhö) Man brukar ju säga att man inte ser saker som står för nära och det är väl lite så jag har känt när det kommer till min familj, har nästan tagit för givet att dom alltid ska vara där. Men ibland när jag ser på barnen här så tänker jag på hur det var att vara så liten, mamma som vid ett tillfälle hällde grön karamellfärg i pannkakssmeten, jag blev så sur så jag slog av henne glasögonen. Eller pappa som alltid var en "du kan själv"-pappa och fy satan vad jag är tacksam över det idag, för jag kan själv.

Jag är tacksam över att jag alltid fått städa mitt rum själv
Jag är tacksam över att jag i tidig ålder fick börja ansvara för mig egen ekonomi
Jag är tacksam över att jag vid vissa tillfällen belv tvungen att laga mat själv
Jag är tacksam över att jag ofta fick tvätta mina kläder
Jag är tacksam över att jag och alla andra barn blev tvungen att hjälpa till hemma.

Allt detta är pga min mamma och pappa, tack vare er kan jag tänka som en självständig människa och veta att jag kan flytta 65 mil ner i landet helt själv, jag kan ta självständiga beslut och resa vart jag vill. Tack vare er är jag väluppfostrad och vet att ingenting är gratis i livet. Jag vet hur man måste ge för att få och jag vet även vikten av att stå fast vid ett beslut. Jag skulle aldrig byta ur er för någon annan då jag ser så mycet utav er båda i mig så puss på er, fina mamma och pappa.

17:58

Oj vilken dag, skäms nästan. Kliver upp som vanligt, samma sysslor och tar Lea till skolan. Går in till mig vid 10:00 och upptäcker att internet strejkar som tusan så jag väljer att sova lite (passa på när jag är på sovhumör) VAKNAR SERIÖST KL 14:00 och fyfan vad utvilad jag kände mig, med all rätt. Timmen efter drar jag upp med vagnen för att hämta Lea och August, hemma lagom till 16:00 och jag börjar laga middag, tomatsoppa idag. Middagen var ren kaos då först August börjar storgråta och sedan Lea och detta pga pappa Kjetil som idag var ovanligt bestämd och det med all rätt då dessa barn med jämna mellanrum kan vara väldigt bortskämd. Plocka av från bordet, diskade upp all disk och var inne hos mig ca 17:30. Så min dag idag har varit sjuk, sovit tills största del och nu funderar jag över om jag ska orka gå hela vägen till butiken för att köpa glass? Skulle ju vara gott.

4 arbetsdagar kvar sen slutar jag arbeta som Au Pair, yrket jag vissa dagar har älskat och vissa dagar hatat. Det som har varit jobbigast under detta halvår är att vara ifrån alla, skulle vara en annan sak om man hade åkt hit tillsammans med någon. Men jag har lärt känna underbara människor och jag vet att jag en dag kommer flytta tillbaka hit till Norge, det kommer bli awesome då Norge är klockrent. Men först hem till Sverige, en ny stad och nya möjligheter. ANNARS: längtar tills i helgen, kommer bli sjuk.


21:46

Vad jag skulle ha gjort med mitt hår om jag fick fingrarna ur arslet någon gång:

Först och främst så skulle jag lockpermanenta det så jag slipper tova sönder det var och varannan dag, jag vill ha stort och yvigt hår som gör så att det ser ut som jag just har vaknat. Sen skulle jag klippa det, klippa av flera längder! Mitt hår går nu nästan ner till svanken, men jag vill ha en gnutta längre än axellångt hår. Sen så ja jag är helt såld på stort yvigt hår som i mitten är delad utav en bena, lättare sagt en mittbena. Det är vad jag skulle ha gjort och en dag ska göra! För nu är det tråkigt, tungt och alldeles för Larsson. Kanske det ska vara så att "ny stad, ny frisyr"? Give me Carrie's hairday.

   

10:07

Det straffar sig när man är vaken för länge om nätterna då jag idag vaknar av att min ljudlösa mobil ligger bredvid mig i sängen och surrar, det är mamman som ringer och undrar vart jag blivit av? SATAN! Jag har försovit mig, 30 minuter. Springer ner till huset i endast en luvtröja och lagar gröt och matpacke, ellet matsäck på svenska. Springer sedan upp igen för att klä på mig och sedan i rask fart iväg till skolan tillsammans med Lea, jag var ett nervrak utan morgonkoffein och äcklig morgonmun. Tillbaka till huset, dammsuga och diska samt tvätt och diskmaskin men nu är jag ledig en stund och det slog mig för ett tag sen - detta blir min sista arbetsvecka, om 8 dagar är jag hemma fina människor. Men hur länge vet jag inte ens själv, känns konstigt.

01:37

Om vi håller andan så märker ingen att vi går,
vi borstar bort oss med hjälp av vinden.
Som skuggor ska vi röra oss längst passagen
och låta nya vänner möta upp oss i främmande städer -
bland kåkstäder, u länder & förtretligheter.

Här har vi vårat hem
bland ruiner och vackra möbler.
Här ska jag fylla 21 år
bland människor jag inte kan namnet på -
jag kan bara gestalta dem med hjälp av kol och papper.
Men vad mer ska man egentligen behöva
när man präglas utav en ram av guld.

00:59


     i just really believe that you can be the guy for me

18:31


+
9 dagar kvar till hemflytt
haft en väldigt trevlig helg
åt strips, bröd och massa sås till middag
iskaffe på café sör

-
sjuka buksmärtor
söndag
regniga norge
9 dagar kvar till hemflytt


09:28

Oh jag förstår inte att det finns något som kallas sovmorgon, eller jo jag förstår men jag vet inte riktigt vad det är. Tänkte att jag skulle få känna på en sån nu när jag för första gången på 3 veckor får chansen till att faktiskt ta sovmorgon, när vaknar jag? Jo jag vaknar kl 7:04 och är hur pigg som helst, försökte ligga kvar i sängen och somna om men nej.... det liksom svider i kroppen av att ligga still. Så ist satt jag mig här, bestämt mig för att igen se om alla säsonger av sex and the city so here we go again. Kom även att tänka på att jag bara har 6 arbetsdagar kvar tills jag slutar jobba som au pair i Norge, blandade känslor måste jag medge. Kommer säkert gråta en skvätt sista kvällen, bu.

-


     home is whenever i'm with you







today's drug


10:22





Mitt liv är så jävla spännande just nu, varje morgon bjuder på nya äventyr. Några exempel på detta är att jag idag valde att dricka té istället för kaffe för det slog mig igår att jag dricker alldeles för mycket kaffe! Idag när jag skulle leverera Lea så hade dom bytt klassrum, wow tänkte jag. Jag slipper helt seriöst gå min upptrampade passage bland stenkorridorerna. Och nu när jag skulle storstäda huset så valde jag att börja med övervåniningen! Micaela goes crazy in Norway. Men har nu jobbat i 4 timmar och morgonpasset är över så nu slappnar jag av innan jag ska på med joggingskorna.

20:07



Fick ljudet på datorn att fungera UTAN HJÄLP, måste sluta underskatta mig själv inom teknikens värld. Så efter en helvetes slitsam eftermiddag/kväll myser jag till det med Sveriges finaste serie där det alltid tycks vara soligt och fint. Solen har faktiskt tittat hit idag och stannat i flera timmar, detta skedde dock strax efter min springtur i höstvädret. Fast om jag tar mig tid till att tänka efter en stund så väljer jag nog kyla när jag ska springa så där långt, värmeslagstjejen det är jag det.

Jag saknar min familj, vågar inte riktigt känna efter hur mycket för då blir jag nog lite ledsen.

11:31



För mig så är du helt galen
och får mig att dricka ur kranen vid båthamnen.

10:10

Man blir tjock av att bo i Norge, eller ja kanske inte just MAN men i alla fall jag. Bor 1 mil från närmaste gym och inget körkort, tar jag mig väl dit är jag helt slut och till råga på allt så kostar det 6000 nok att träna där, väldigt jävla svindyrt, det blir nästan 3 kort på Pace! Jag har mitt hemmagjorda träningspass på kvällarna men efter 6 månader börjar det suga och jag börjar fuska, för mycket glass och för lite träning (jag som älskade båda lika mycket, fin balans) Så jag längtar tills jag kommer tillbaka till Sverige och bosätter mig i en stad med tillgång till ett helt jävla awesome-gym där jag ska bo, inte vara tjock nå mer. Men tills dess så ska jag sluta gnälla och även nu dra ut på en springtur, för jag börjar inte jobba förens kl 15:00 igen och det känns finfint. Dock har jag hunnit bakat 2 äppelkakor till familjen, gjort frukost och matlåda till barnen och städat nedervåningen.

BTW min dator gnäller över att mitt ljudkort är cp, så jag kan inte spela upp ljud på datorn... Någon sån där fin datanörd som vet vad jag ska göra, för jag vet absolut ingenting om datorer då jag ständigt löser alla mina problem genom att antingen trycka ctrl + alt + delete, eller starta om datorn (men nej det fungerar ju inte nu) HJÄLP MIG DÅ. Ganska värdelöst i Norge utan ljud, musik och film.

today's drug


19:16

http://www.youtube.com/watch?v=86RdYXm_30w
Sångaren fick mig till att pierca läppen (alla minns) Sångaren är en otroligt bra människa och en otroligt bra vän och troligtvis kommer jag from september spendera nästan alla timmar på dygnet tillsammans med honom, men bara kanske då ja inte sagt jag till något än. Men alla vet vi hur kul det skulle vara att få flytta lååångt ner i landet och ännu längre från Ljusdal.

piercing vertical labret




(liten tjej på 17år)


-


   likt ren schizofreni
   ska jag bära dig ömtåligt
   men dagen kommer att komma
   då jag släpper dig oaktsamt
   ner för stupet

   fåfänga.

07:20

Jag och Lea åker in till Osloby idag och går på teater, bilder kommer och även det gör regnet. Puss

Till dig.

Har synnerligen aldrig känt för superhjältar,
har aldrig gillat åska och dunder.
Människor ser bara saker de känner
och pratar bara om saker som de saknar,
men skulle du se dig själv genom mina ögon
så skulle du förbli stum.

Människor sätter inte värde
på saker som skapas utan värde.
Du kan åstadkomma mycket
men bara det som berör får stanna kvar
- här finns du kvar.

Familjeband, härliga medaljband.
"Priset går till med en motiveringen som lyder"
Givmild, empatisk och fantastisk.

Vad säger man?
Du kommer alltid lysa upp den väg du väljer att gå
och du kommer alltid vara den bästa mor man kan få.


11:27

Allt är lite extra tråkigt nu: dagarna är grå, huvudvärken är infernalisk och jag har djävulskt tråkigt.
Det liksom spinner i hela kroppen, rastlösheten ligger på topp tio av tio! Har i alla fall fri tills 15:00 sen ska jag hämta August och se fram emot en sen arbetskväll ikväll. Nej nu ska jag sluta hänga läpp, dricka flera liter vatten och kolla klart på Solsidan, igen.

today's drug


23:29


13:42


    Du er veldig hyggelig, kanskje den fineste i verden.
    Det syns jeg fordi du alltid vil være vennen min.

13:05

Jag och Lea skulla baka äppelpaj som en överraskning till resten av familjen, allt flöt på och Lea utsmycka den första pajen helt galant, kör in den i ugnen och håller ögat på den.... tog ett tag tills jag insåg att vi glömde bakpulver, high five - inte mycket för att baka jag. Så snabbt gjorde jag en ny deg MED bakpulver och den är nu i ugnen. Känner mig så där lagom grejt och klok men Lea skrattade gott och det gör min dag. Aldrig gjort äppelpaj och det slutar med att jag gör två på samma dag.

Paj nr 1


Paj nr 2 (se Lea)

today's drug


18:35


   Gurka, äpple
   Holidaydipp gjord på yoghurt
   Solsidan säsong 1

   2 veckor kvar i Norge


-

orka folk?

nix
nej
aldrig
glöm
ingen tolerans
flytta?
60-70 mil (minst)

16:44

Tillbaka i sängliggande position ute på Nesodden, troligtvis inte riktigt 100% frisk ännu då jag fortfarande lider av mildare yrsel och svimattacker but oh so fabulous. Haft en bra helg bortsett från jobb på lördagen men eftersom det följdes upp utav lite stadshäng med Beatrice så gick det hem.
Blev monkifynd och Iskaffe på café sör och det smakade HELT FANTASTISKT, höhö. Sen drog vi hem till fröken, kollade på fula "my hand is a dolphin"-klipp och inväntade Maria som dök upp lagom till 20:30. Vi satt och funderade en stund vad vi skulle göra och det slutade med barhäng, aslång promenad i nattkylan, en sen middag på donken och efterfest spenderad i en lortig soffa. Somnade fint i Marias RENA soffa runt fem imorse och klev upp igen kl 9:00 så nu är jag en trött, frysen och en aning sliten tjej som ska se film och sova i 12 timmar. Ny vecka imorgon, yeay.

-

Det samtal som plågas likt pop på repeat
håret du med en van rörelse drog från mitt ansikte
kameran du hade i näven
slitningen på din höger bakficka
ditt obekväma skratt, framtvingat kanske?

Du besöker mig i drömmar
& låter det bli en omöjlig uppgift att glömma.
men vi håller drömmen vid liv
då jag kan agera som den du älskar,
likt ren schizofreni.




today's drug


11:05

Det skaver för fan, nu är det tur för mig att Daniel Adams-Ray finns. Han har mycket vettiga saker att säga och om 2 veckor är jag praktiskt taget "hemma" igen så oh, nu ska jag fokusera på något vettigt... kaffe kanske? Men innan så ska jag visa vad min andra kreativa syster har lyckas med, denna syster är min riktiga syster som heter Madelene Larsson och hon har gjort en säng till min älskade systerson Vincent. Hon har gjort mycket saker faktiskt, köper saker på loppis och liknande sen så gör hon om dom - mest i shabby chick stilen. Eller som jag säger: Kardemumma.

"Jag slipade ner hela sängen, tvättade med målartvätt, grundmålade, målade med lackfärg 3 ggr och sen använde jag mig av väggdekor som jag sen sprayade på så att det verkligen sitter"

 

 

(en miljon på banken men ingenting att leva för)


22:50

Du kanske kan stava till det
men du tappade innebörden.
Magiska historier
och känslor jag lämnar efter, för dig att granska
- Som en groda utan ben.

Har ingen sympati
att tillge.
Inga bokstäver att dela med mig av.
Så lär dig alfabetet
and give me a call, hun.

today's drug


16:38

Jag har hört att när man är vuxen som jag är det inte passande att önska sig saker då man fyller år, så det ska jag inte heller. Men detta är vad jag ska önska mig när någon frågar (jag menar, dom frågade ju?) En digital köksvåg, en termosmugg och ett presentkort på HM, fast egentligen inte då jag tänkt köpa presentkortet till mig själv när jag blir så där vuxen +1.

              

14:16

Min far ringde idag, skakade lite vett i mig och fick mig äntligen att tänka lite realistiskt. Visst är det inte lätt ännu men jag tänker inte lika slingrigt längre, utan håller mig innanför vägkanten. 18 dagar kvar, då ska jag ha beslutet med mig hem till "landet lagom är bäst" där jag förmodligen kommer att stanna ett tag framöver. ANNARS: Just städat klart mitt och au pair's familjens hus, solen glassar och det gör öven gårdagens glassrester i min mage. Verkar även som att jag slipper jobba imorgon, det betyder att jag kan dra in till den sociala delen av Norge redan ikväll, så fort Maria gett mig lite klartecken ^^,


Sanna Trosell - Smycken

Min syster Sanna har börjat designa egna smycken, hon har alltid varit så där obotligt och orättvist kreativ och jag har tjatat och tjatat på henne att hon ska börja sälja (dock tar jag inte åt mig äran för att hon fått fingrarna ur arslet) men som sagt så har hon i alla fall tagit första steget nu.
Hon gör allt helt själv och är ni intresserad så kontakta henne! Kan göras som berlocker till armband, eller örhängen och halsband och det finns även i glansigt lack.


today's drug


19:29

AAAAH, just genomlidit min första telefonintervju och fysatan vad jag hatar pressen man hamnar under per automatik när någon kille (som btw har världens försäljarröst) säger "Hej jag heter... och ringer från... och jag ringer av den anledning att jag och mitt företag är intresserad av att anställa dig. Denna intervju kan ta allt mellan 2 och 30 minuter beroende på hur du sköter dig..... (dam dam daaam) Jag vill nu att du säger tre bra egenskaper med dig själv" Herregud tänkte jag, jag kan nog inte så många bra egenskaper gällande mig själv. Samtalet flöt på fylld av jobbiga frågor, jag som blev bedd att sitta still kunde inte det och detta trots min feber. Vi skoja så där fint som man ska göra, jag funderade länge över hur gammal han var och fy satan så charmig tänkte jag tills jag kom på att "Daaah, han är ju en telefonförsäljare, man måste låta så då." Han tacka för sig själv och avsluta med det jobbigaste han kunde göra, anus. Han sa "Nu innan vi lägger på vill jag att du ska säga något, VAD SOM HELST, ren fakta, välj vad du vill så länge det chockerar mig. Du får 20 sekunder på dig, kör..."

Ja, jag fixa det det gjorde jag men det tog kanske minst 7 sekunder för mig att komma på något som skulle kunna få tyst på honom, fyfan. Innan han la på sa han även att vi hade snackat i 36 minuter, var stolt. Hm sa jag, likt ett mummeldjur. Så nu måste jag verkligen bestämma mig, vad fan ska jag göra efter 30/8 då jag på ett vis kommer till att bli arbetslös. Tar jag Spanien ska jag vara där den 4/9, känns halvkul att åka ensam igen, kan någon vara så snäll och följa med till Gran Canaria?

Micaela 21år



10:23

Inatt har jag inte sovit mycket, ljuger inte när jag säger att det kändes som om jag kunde göra "fryst ånga-puffar" med munnen. Huvudet sprängdes för mycket för att orka gå till övervåningen för att hämta extra täcket, men till min räddning låg det en filt en handsträckning ifrån mig. FANTASTISKT KALLT. Och vad denna sjukdag har att erbjuda märker vi, jag funderar på att stå upp och göra lite nytta. Det här med att vara sjuk från jobbet när man bor 30m från sin arbetsgivare känns lite konstigt om sanningen ska fram. Men just nu känner jag mig alldeles för trött för att spela ut "duktigkortet".


20:36

Min första sjukdag: NOT SO FUN. Finns inget att göra när man är sjuk, man är seg och på dåligt humör. Dålig aptit har man också men man prioriterar goda saker så idag har jag ätit mariekex, torrt och gott. Känns weird att inte träna efter dock och med det sagt drog det nog i många människors mungipor men jag har lovat en fin vän att sluta bry mig om van ni säger och tadaaaah.... NO WORRIES! Nu har jag äntligen fått ner femte säsongen av den serien jag aldrig kommer erkänna för omvärlden att jag gillar, så nu över till vlc igen. Sköt om er, jag ska fortsätta dö i min soffa.

-

Vi är stjärnorna det pratas om,
pluralet alla vill sätta ett namn på.
Åskan och blixten
ja till och med dom bleknar i vårt sällskap.

Bilder vill bli foton utav oss,
regnet vill skapa fukt mot vår hud.
Svart och vitt
ja till och med dom har svagare kontraster i vårt sällskap.

Världen snurrar runt oss,
sekundvisaren eftertraktar våra liv.
Fredstid och kärlek
ja till och med dom orden lyser starkare i vårt sällskap.


(vårat verbala)

10:14


07:57

Urrhg. Satan i gatan. Blä & fy. Idag är jag fortsatt sjuk, men det går ok när jag fortfarande ligger raklång som jag så praktiskt gör nu och kanske känns det så där helt okej eftersom jag inte längre minns hur många febernedsättande piller jag ätit, nätterna är alltid ren pest. Stod i alla fall upp denna morgon för att laga frukost till barnen och matlådan till August, kan ju inte riktigt lämna dom helt i sticket? Efter det gjorde jag något jag aldrig gjort i hela mitt liv (bortsett från skolan det vill säga.) Jag sjukanmälde mig, inte en enda gång sen jag började arbeta har jag gjort det, inte en gång på 5år. Men att städa, hoppa och leka med barn kändes inte så aktuellt med feber, hade gått om jag fortfarande satt i den där perstsmittade stolen i centrala Ljusdal. Eh jag har kanske gjort värre saker än just det?

   
Kollade på filmen Yrrol igår, såg den ofta när jag var mindre men då fattade jag nog inte ironin med allt i filmen så nu, kanske 11 år senare ser jag den igen och jag skrattade så jag började gråta, vilken kolossalt genomtänkt film. Svenskar kunde det där förr på 90-talet men nu spårar vi som vanligt.

-


(if you feel like you are going to explode, just stop spinning)

18:35

Stod och rensade rabatterna när jag längre inte kunde brottas med huvudvärken och fick svar på den kroniska känslan då det visade sig vara feber, underbart på ett vis sämre på ett annat. Bra pga att jag fick den sömn jag i tidigare inlägg klagat över och sämre på det vis att ja, hur kul känns feber? Fast jag är nog en typisk "eh" tjej då jag har tränat med feber och marscherat i luftrörskatarr och det är nu jag ger mig själv en high five i luften över hur jävla awesome man kan få vara.
Regnet och åskan är ute på Nesodden idag också men detta inträffa inte förens em för innan det glassade solen över mig och rabatterna, samt alla äckliga genomskinliga myror som lever runt om här, äckliga flockdjur. Kanske något att sätta tänderna i Häggis?

Förresten förklarade Lea för mig idag att det är helt OK för mig att gå och dö då min syster för mina släktgener vidare. Eftersom hon har fått barn och väntar ett till så behövs inte jag till släktträdet menar hon, fint hur barn tänker och skumt att hon tycker att det var min endaste uppgift i livet - fortplantning?

today's drug


09:31

Nu är resan hem bokad och klar, om 3 veckor är jag hemma i Sverige igen och synligt arbetslös tills jag tagit mig i kragen och tar ett sånt där... beslut? Sak samma jag ser det fina i att komma hem, slippa NOK och konsumenterna. Men det lämnar vi för nu ska jag och Lea gå på tur ner till butiken som ligger allra längst bort för att köpa pepsi max till mig och pastiller till oss båda, införa lite aspartam i det unga blodet. Sen ska jag betala någon granne att passa Lea så jag kan sova lite, för det behövs.

23:17

Hm... och andra sådana suckande ord, det pryder.

Trodde liksom aldrig att det skulle bli så här svårt att bestämma sig, och folk säger att det inte finns jobb och sitter arbetslösa i förruttnade Ljusdal. Jag njuter samtidigt som jag gruvar mig över att ta ett beslut, vill ju gärna ha chokladpudding och sånt men samtidigt vill jag ha andra saker som kickar igång min sockernivå. FAN vad jag älskar att skriva otydligt, vad funken menar hon?

Sak samma, astråkig dag idag men den var samtidigt ganska OK. Jag och Lea låg nere i badstugan och läste i timmar, badade i stormen och kollade sedan på Tom & Jerry. Efter middagen slutade jag och jag drog mina ben till butiken och inhandlade vaniljglass, jag brukar inte äta vaniljglass när jag väl ska äta glass men ikväll kändes det gott i magen. Kollat på desperata hemmafruar och snackat goja med en gammal god vän med det där efternamnet som tog mig år att få riktig kläm på - Schulz. Han kan idag utses som my saviour btw.

17:57

"Vad ska du göra nu då?" Vilken pestförklarad fråga om nu frågar mig (och det gjorde ni nu) för jag vet inte vad jag ska göra när/om jag kommer hem till Sverige igen, men jag har några alternativ.

1. Flytta till Gävle där jag ev. har ett jobberbjudande på ett nystartat företag. Det hänger liksom på om dom kan få ihop all den kompetens dom söker, får dom det så är jobbet mitt. Annars ligger det högt upp på listan att söka jobb i Gävle när jag väl är där nere, skulle vara skönt med ett butiksjobb.
2. Flytta hem till ##\?-**$ Ljusdal och ta något struntjobb där, men det är verkligen den sista utvägen.
3. Söka jobb uppe i Ramundberget, dit sticker jag utan tvekan om det är så att dom anställer mig såklart. Skönt säsongsarbete och undertiden kunna fundera ut vad nästa steg blir.
4. Söka nytt jobb i Norge då det finns massa butiker som behöver hjälp här, pussas lite med Maria.
5. Åka utomlands då Spanien lockar lite nu och jag har faktiskt fått ett erbjudande där, får se hur det blir då jag ska snacka med dom imorgon, telefonintervju in my heart.

Ja det är väl dessa projekt som ligger mig närmast om hjärtat för stunden, Ramis skulle vara det enklaste men Spanien skulle vara det roligaste eftersom jag inte är ett dugg sugen på att åka hem till skit Ljusdal. Men en sak som är säkert är att om jag flyttar tillbaka till Sverige blir det distansplugg på sidan av jobbet och samt ska jag ta det där körkortet alla tjatar om, tydligen överlever man inte utan?


11:46


   amy says: it's so rock 'n roll to be alone

23:05


18:44

Det här jag sjunger för er ikväll är nog sånt jag kommer sjunga om en sisådär en 20 år.
Skitfull efter 2 flaskor vin så skriver jag en sång om hon jag aldrig kunde glömma bort,
ja jag kommer skriva en sång där jag förbannar mig själv för alla dem
små saker som jag önskar att jag hade gjort.
Jag kommer sitta vid ett hus på stranden med min fru
och någonstans så har jag alltid vetat att hon kommer aldrig bli som du.
Ja jag kommer ångra att jag aldrig riktigt tog dig på allvar
att jag aldrig riktigt såg dig att jag alltid gick och undra om det fanns nåt mer.

Jag kommer ångra att jag aldrig riktigt tog mig mod till att säga att jag faktiskt verkligen älskade dig.

Dom säger att du ligger med nån ny och nästa vecka tar du tåget som går söder ut.
Kanske är det det här som jag har gått och väntat på i många år,
nåt som verkligen får mig att förstå vad det faktiskt var jag slängde bort.
Ja för om 20 år kommer jag titta på min hand
och komma ihåg den kvällen i Paris när jag tatuera in ditt namn,
men jag kommer ljuga för mig själv och säga ja vi var unga då
och tro fan vi trodde på de som Paulus sa vi skulle få.

Innan du glömmer mig,
vi kan väl ta en promenad?
Innan du ger dig av så ska jag försöka ta mig mod
.

Det här jag sjunger för er i kväll det är nog sånt ni kommer sjunga om en sisådär en 20 år.
Alla ni som är som jag och aldrig riktigt kommer se att den enda chans vi får är den som vi får, just nu.

lilla lady



      say you'll come and set me free and that you stay and wait for me.


15:49

Sitter tacksam och tänker efter
tackar skaparen för att jag fick växa upp -
FAN för mig att sakna ett anteckningsblock.

Världen slutar snurra
och människor håller andan
när sådana som du för din talan.

Öppet
Diskret
fast med färg.


10:19


  Mikaela och August 09:00 - 12:00
  Ser på klipp på youtube som visar stora lastbilar +kollar på Tom & Jerry (på väg till planeten Mars)

17:47

Finn fem fel:

- Jag är så där döhungrig eftersom jag varit för lat hela dagen för att tillaga något att äta
- Kjetil kom just in till mitt lilla hus och säger "du måste jobba imorgon"
  (jag som planerat att åka till Maria ikväll och leva mitt norska liv tillsammans med henne
  och detta betyder att jag sitter kvar på min ö denna fredagskväll)
- Äntligen lite second hand besök imorgon
- Dom har lagat middag i flera timmar nu, det vrider till i magen snart
- Det regnar tusen meter i sekunden utanför fönstret
- När jag kommer hem till Sverige ska jag joina konsumentsamhället (HTC, eller iphone?)
- Jag har blivit förälskad i HM's höstsortiment
- Slut på pepsi max
- Fint folk väntar på mig hemma i Sverige, 30 dagar har blivit 26.

today's drug


12:38






10:59

Full rulle denna morgon då jag hunnit gjort frukost till barnen, matsäck till August samt putsat husets alla speglar, dummsugit/skurat, dammat alla öppna utrymmen, tvättat och bytt sängkläder i alla sängar - lagom awesome. Nu är jag trött och har ledigt en stund då Lea är hos mormor och August på dagis. Och nu är det äntligen fredag och det betyder helghäng med Maria Bertilsson!!! :D

Ha det fint och jag vill btw ha höst, höstkläder, Sverige och chokladpudding. Men det sista är kryptiskt.

21:47

Vad finner jag mest underhållande?

- Att folk pratar
- Det folk pratar om
eller att jag är i Norge och inte kan föra min egna talan.



Pretty bird.

today's drug


18:05





(jag är helt jävla förlorad, vilken awesome sjuåring som fått mig på fall)

10:46

    

18:16

Det jag saknat mest med Norge är utan tvekan deras goda pastiller - Dent. Dom är verkligen awesome och jag äter dom som godis, speciellt de som är på bilden nedan då dom är täckt av något surt pulver och innehåller nada socker. Ska köpa med mig ett stort lass när jag åker tillbaka hem igen.


17:06

Ganska skön dag jag haft idag. Börjar med servering av frukost sen städa familjens hus men efter det stack jag och Lea ner till stranden, solat och badat fram till 16:00 idag och det är helt ok att ta betalt för liknande dagar tycker jag. Lärde henne att simma (äntligen, hon är ju faktiskt 7) men så går det när man har upptagna föräldrar, men nu är hela familjen glad över det och det är jag med, tjejen som lärde Lea att simma.... nu kan hon omöjligt glömma bort mig?

Lea kommer jag att sakna, gråta floder över helt enkelt. Ska nog sno med henne till Sverige och låtsas att hon är mitt barn. Hon har ju sagt att jag är snäll och så, så kanske jag får med henne hem? Färga hennes hår brunt och döpa om henne till Ebba och det fina med det hela är att hon redan dansar balett. Men nu släpper jag det och tuggar lite stimorol fusion och tar ett glas pepsi, eller två.

21:45



He's in my eyes, my heart, my soul, my hands, my pride
and when i feel alone and i think i can't go on, i hear him sayin'
- Girl you'll be alright, everything's gonna be alright.

(yes it is)

Cause the older i get the more i can see
that he loved my mother and my sister and me.
And he did the best that he could and i only hope when i have my own family
that everyday i see a little more of my father in me.

today's drug


19:54

07:30 - Frukost och samt matlåda till August
08:30 - August på dagis, passa på Lea fram till 11:00
11:00 - Städa, plocka (och låtsas att det rockar)
14:00 - August hemma, handla middag, häng med lillen.
16:00 - Lagar middag (lax, sallad och couscous)
17:00 - Underhålla 2 barn till 19:30 är inte så enkelt, helt enkelt.

Så nu har jag stuckit ifrån huset och ligger i min stuga, ska ta mig ork till att gå den sjuka backen upp till butiken och köpa mig en ny tandborste, norska pastiller och pepsi max. Den läsken kommer alltid påminna om Norge då det var detta fina avlånga land som presentera aspartam för mig.

10:55

Alla cm, mm och m.
Allt här lyser upp av färger som är du.

20:57


19:42



Då var jag tillbaka, men bara i 30 dagar och den siffran ändras snabbt till 29 då jag nu måste sova. Varit vaken i 1½ dygn nu och av dom 46 timmarna har jag rest 13 och det var en resa från helvetet (lagom så) 02:43 och tåget är mörkt när jag kliver på, en halvfet kvinna tar upp hälften av min plats så jag inser ganska snabbt att jag borde leta upp en ny. I Bollnäs kommer den platsens ägare ombord och jag får väcka min feta granne och typ "ja ursäkta men du sitter lite på min plats" NEJ JAG MENAR INTE ATT DU ÄR TJOCK! Sitter fint på min plats hela vägen till Hallsberg och försöker sova på en bänk men en man ligger bakom och snarkar, fan då. Ringer en kär vän som får mig ner på fina moln igen istället för åska och storm. 10:20 kommer tåget in på stationen i Hallsberg som ska föra mig till Oslo och det är nog 27 grader ute vilket resulterade i 848 grader inne i tåget, fullsatt sådant också. Fönstret jag blivit tilldelad går inte att öppna och gubben på andra sidan gången vill inte vara vänlig och öppna sitt och jag börja känna mig som en jude som fraktades i ett godståg fylld av svettiga karlar.

Sak samma, nu släpper jag resten av resan. Har badat i havet idag med fina älskade lilla Lea och det var skönt, speciellt efter den tågresan. Familjen har även fått sin lilla bebis och ja lilla var helt rätt ordval - 49 cm och 2,7 kg så jag har suttit och kollat lite i smyg på honom, fina han.

RSS 2.0