20:53

Haft en otroligt fin dag tillsammans med fröken Granholm i Oslostad, blev dock ingen brasa men fina inköp som 3 klänningar, 1 nagellack och en ziphood och allt tillsammans blev den blygsamma summan 335 kronor. Nu blir det mys med min au pair-mor och sedan sängen för nu är jag trött.





denna klänning är lika som klänningen ovan, modellen var en klockis så det blev 2 olika.

i heart summertime


10:28



Fun Light saften är kung när det kommer till att byta ut socker till något ganska mycket bättre alt och det finns en rad bra saker: Frys ner saften i små iskubar och ät det som isglass, blanda kasella med fun light och du får ett sjukt bra mellanmål eller så gör ni som jag och köper någon god smak och dricker för nöje. Jag har införskaffat mig Fun Light ice tea peach och den är dögod. Testa ut din smak.


23:46


17:24


Tio enkla knep att komma igång med träningen och även lyckas...

Köp snygga och fräscha träningskläder för jag lovar att det skänker en viss motivation att tycka man ser någorlunda bra ut när man ska svettas gärnet. Man vill ta på sig dom och i sin tur använda dom till max (för vem går runt i träningskläder hemma?)
Träna tillsammans med någon och om du är en av de personer som tycker träna är jobbigt och svårt så planera träning tillsammans med en vän som är raka motsatsen. För kom ihåg att det är mycket enklare att tänka "äh jag gör det imorgon" när man är själv, svårare att vara en latmask när man lovat att träna ihop med någon annan. Också väldigt bra sätt att motivera varandra till att träna.
Känn dig duktig när du tränar och ge dig en mental klapp på axeln trots att det känns löjligt och vadå träna kan väl alla göra, så varför känna sig duktig? Jo för att då får du in tänket att du gör allt detta för din egen skull och det vinner man på i längden.
Få träningen in i det vardagliga livet så som att gå till jobbet/skolan ist för att åka bil eller något liknande. Är avståndet lite längre men ja plocka fram gamla Bettan och trampa! Andra småsaker som du kan göra är att ta trappen ist för hiss, gå den längre vägen till affären, skippa genvägarna eftersom dom ändå oftast är senvägar. Ja vad kan du göra för att bränna lite extra?
Tänk efter på vad du dricker för jag läste en gång en artikel att ca 40% av oss människor dricker oss feta, kan ni fatta det? Det tycker jag är helt jävla sjukt alltså. Men visst kan det kännas gott med en cola någon gång och visst saft är säkert jättegott och alkohol slinker väl ner? Men det bästa är att dricka vatten men det vet vi alla redan och alla är less på det men testa blanda ner lite citron och nästa gång du känner att du måste dricka läsk så kolla in lightläsken för då slipper du iaf kalorierna.
Och självklart: tänk efter på vad du äter för det är minst lika viktigt om du ska träna och vill komma i form eller bara gå ner i vikt. Dra ner på godis och alla sötsaker och om du vill - SKIPPA DET HELT som jag gör nu, men bara nu för i längden skulle jag inte klara mig utan lite socker och chansen till att unna mig. Det finns andra nyttiga alt. ist för massa slaggprodukter och kolhydrater och feta kalorier och under året som gott har jag lärt mig alla mina knep och ska nu lära er med:

           Skiva frukt och frys in, all frukt är god och allt jag testat har fungerat fint
           men mina favoriter är äpple, banan, kiwi och vindruvor.
           Börja äta kanel eftersom kanel är bra för blodsockret och stabiliserar nivån.
           TIPS: Ha kanel på den frysta frukten, banan är kanel's bästa vän.
           Många gånger småäter vi för att vi tror att vi är hungrig men det beror oftast på
           att du är uttråkad och vill hålla munnen sysselsatt (det är sant) så testa
           tugga lite tuggummi eller suga på en god läkerol, min favorit: lakris/persika.

Det finns en massa saker man kan göra för att underlätta matvanor och ett annat knep är att börja räkna kalorierna (kcal) för då har men en ganska bra koll på vad man stoppar i sig. Och kolla på innehållsförteckningen och ju mindre och kortare innehåll desto bättre är maten. KEEP IT REAL? Och kom ihåg att den populära "svältmetoden" bara fungerar för stunden då kroppen i svältläge äter av sig själv men så fort du börjar äta igen så lagrar kroppen det som fett och vips så är du tillbaka på ruta ett.
Skaffa en stegräknare för det gör promenaderna mycket roligare, jag lovar! Jag har en superbra som jag fick i julklapp av min syster där man ställer in längd, vikt, längd på steg och kön så ser man hur lång man gott och hur mycket kcal man förbränt. Den är helt underbar och man vill bara gå och gå.
Börja väga dig en gång i veckan för att ha koll på hur det går för dig, hade du en bra vecka eller en dålig? Vad ska du göra om eller ändra till veckan därpå? Räkna också ut ditt BMI (använd denna sida http://www.markazits.com/diet/bmi.php) för där kan man också räkna ut vad din drömvikt borde vara. Det är viktigt att ha en drömvikt för då fokuserar man på den och håller det hälsosamt hela vägen ut.
Gör situps var dag och liknande småsaker hemma, jag gör det alltid innan jag ska lägga mig. Jag gör alltid minst 300 situps om dagen, skidhopp och benböj. Få in det som en rutin och det tar bara ca 10-20 minuter att göra det och det har du väl tid till?
Skaffa dig en drömbild av dig själv, hur vill du se ut? Plattare mage, smalare lår, bredare axlar eller bara "tighta upp dig" lite? Jag hittade en gång en bild på en bekant på facebook och hon hade en ursnygg kropp och så tänkte jag att jag ville också se ut så. Varje gång jag tänkte "nej fan nu orkar jag inte träna, ge mig 4 kilo godis och en trocadero" så tänkte jag på den bilden. Låter skittramsigt jag vet men man gör väl vad man kan för att hålla motivationen uppe?

En sista sak! Det sägs att det tar cirka 21 dagar att få in en ny vana, vad blir din?


16:24




Har varit på århundrades längsta promenad och är äntligen hemma. 3 timmars gående resultera i en bättre solbränna, trött kropp och tre skavsår. Nu sitter jag här och borde egentligen vara ute och skutta i solen men vilar ist fram till middagen då vi idag ska äta massa räkor med tillbehör!

(hjärta)




I höst blir lilla Vincent storebror och det längtar jag och alla andra tills ♥

08:36

Sitter och avnjuter mitt morgonté (det finaste på dagen.) och samtidigt sitter jag och kollar på en underbar bild som får mig jätteglad, brukar se på den då och då men inte för ofta få då längtar jag hem. Men snart så! Och idag när jag vaknade och gick in till huset så hade bestefar redan gjort frukost till Lea så det enda jag behövde göra denna morgon var att fixa disken och laga matsäck till Lea och så underbart. Solen skiner likt alla andra dagar och jag väntar på att jag ska ta orken dra på en löptur. Skiter nog i att köpa ett gymkort nu innan sommaren, ska ändå ha semester hela Juli och det går lika bra att träna utomhus nu i sommar. Så kortet som kostar 3000 nok/halvår får vänta en stund, svindyra äktenskap. Men nu ska jag lägga ner detta och göra något vettigt, fredag idag, en fin helg kommer nu!

Här får ni se världens goaste bild som jag nämnde:
moster älskade älskade systerbarn Vincent som firar 1år på sin nya cykel.


23:42

Vill avsluta denna dag genom att säga att det borde vara olagligt att vara så här glad:

Min au pairfamilj har erbjudit Simon jobb här ute på Nesodden och det betyder att han kommer tillbaka hit om ca 10-15 dagar och åker sedan hem med mig den 20'de. Genom att säga det så kom vi genast in på den andra anledningen - jag kommer hem. Om exakt 21 dagar är jag hemma i lilla Ljusdal och ska få återse min familj och någon annan så sjukt saknad, hon vet nog inte om själv hur mycket jag tänker på henne och speciellt varje gång jag undrar vad klockan är.... snart ses vi bästaste Hägg. Och så blir jag glad över att jag har blivit brun och fin under sommarveckorna i Norge och jag är glad över att jag är i Norge och jag gillar norsk mat. Sist men inte minst så har jag även 45min sovmorgon imorgon! Gah vad livet leker ibland, snart är jag hemma hos far.


                      tagen från dagen då jag och Simon klättra på branta klippor i sommarvärme


19:45


Räddaren i nöden till mitt godisförbud, att tugga tuggummi och suga på goda halstabletter hjälper mot precis allting måste jag säga, sockerfritt såklart. Try it och ersätt godis om du så vill :D

20-24 maj


   

12:02

Eftersom jag är omringad av så fina svenskar här i Norge så har jag blivit inbjuden till Sveriges finaste vårtradition "valborg" Och valborg i Norge kan väl inte bli så fel, eller? Jag ska vara glad och snäll med fina människor och sjunga: Sköna maj välkommen till vår bygd igen... Det gjorde man alltid när man var liten och det var mysigt. Så på lördag blir det en heldag med partysvenskerna.


07:40

Uppe med tuppen, eller jag börjar i alla fall 07:00 var dag men idag likt som igår var det bara att vända:

Ställer mig och lagar frukost vilket betyder havregrynsgröt gjord på mjölk och smör, så små och taniga dessa barn. Hur som helst, dukat och redo för servering och mamman i huset kommer och säger att Lea fortf. är sjuk och ska fortsätta sova, även August ska sova vidare och åka till dagis senare. Så då fick jag gå in till mig och ligger nu med telefonen intill mig och väntar på order inifrån, skoj.
SOV DÅ tänker ni men nej det fungerar ju inte så när man väl klivit upp, nu väntar jag på att klockan ska bli så pass att jag är ledig och kan ta den promenad som idag skulle ha varit min morgonpromenad. And by the way jag ska fan i mig komma hem i maj och så är det med det, pussar.

21:29


                                                                                             den lilla staden fick knappt ett farväl
                                                                                                                                      -90

18:34

Idag har också varit en bra dag, bara nyttigheter och massa arbete inne i huset. Ja allt har varit fint förutom min febervarning, känner i hela kroppen att jag är på väg att bli sjuk. Tur att det är nu och inte när Simon var här (babe) Då skulle det bli som min sista kväll hemma i Sverige, den kvällen sög eftersom jag blev soffliggandes pga "magsjukakänslan" trodde jag skulle spy vilken sekund som helst hela den kvällen, min sista kväll med Simon och yeah vad det firades. MEN ANNARS så går träningen och uppprag: -2 kilo kanon, kanske för att jag vet hur jag ska gå till väga med tanke på att det var -23 kilo första gången! Det enklaste sättet att gå ner är att räkna kalorier och så här enkelt är det:



ONSDAG

Frukost: ett ägg och frukt
ägg 75kcal, fruktsallad 120kcal
Lunch: Sallad med grönt, oliver tomat och nötter
ca 300kcal
Middag: Lax och sallad
Lax 200kcal, sallad 100kcal

Totalt = 795 kcal


En vuxen kvinna som är aktiv ska ha ca 2000-2500kcal om dagen och jag varierar intaget beroende på hur mycket jag tränat och idag har jag inte tränat något speciellt eftersom jag varit sliten. Skulle jag ha tränat skulle jag ha ätit något mer än det jag ätit idag för kroppen behöver kalorier för att orka, men rätt sorts kalorier och inga snabba kolhydrater eller konstgjorda ämnen så nästa gång kan ni läsa på innehållet och se vad det är ni egentligen äter. TIPS: Sallad med nötter är grejt då sallad är kalorisnålt och nötter innehåller mycket energi men innehåller sin tur mycket kalorier, men bara den bra sorten.


22:33

Alla har ju hört hur viktigt det är med frukost, väldigt söndertjatat men ack så sant också. Frukosten är det viktigaste målet på hela dagen och för den som vill gå ner i vikt och in shape så är det rena guldgruvan. Frukosten startar förbränningen på morgonen och det är även då vi förbränner som mest! Men är ni en av de personer som har svårt med frukost tidigt på morgonen så ta en glas vatten när du vaknar för att starta magen för det är oftast det som är problemet och man känner sig mer illamående än hungrig, men vatten är ett tips och ät sedan en stund efter det.

Man brukar säga att man har 1 timme på sig att äta frukost efter att man vaknat så testa det nästa gång. Och en morgonpromenad är inte heller helt fel, skit i bilen och gå till jobbet ist ♥


16:56


är det dumt eller rent ut sagt djärvt av mig att låta barnen ta påskens godisrester innan middag och lita på dom när dom säger: vi lover å ikke fortelle mamma.

10:15


Jo jag kan ju erkänna att jag blivit lite lat, eller ja "oförsiktig" kanske vissa skulle säga. Men nu börjar jag om igen för detta har jag gjort förr och det gick grejt. Mina 2 extra kilon ska nu bort genom mina bra matvanor och extrem bra träning. Ska nu iväg och springa milen sen ska jag kika in på gymmet, nackdelen är den att det är just en mil dit också... men jag ska fixa mig en cykel.


Och eftersom många under tidens gång har bett mig om hjälp med träning och vad man bör äta så tänkte jag uppdatera er om hur jag går till väga här via bloggen, så jag kommer tillbaka senare.


23:11




the last supper



20:49


      Nej precis, denna dag skulle inte kunna vara bättre?

Hörde att ni där hemma också hade sommarvärme så ni förstår nog. Jag och Simon var i alla fall ute på tur idag, gick i 2 timmar för att hitta mitt nya gym för nu ska vi köra igång med träningen igen, mmm. Sen så käka vi och drack gott ensamma i huset då resten av familjen är på 40års fest. Nu ska vi se Schindler's list för av någon konstig anledning har inte Simon sett den. Det fixar vi.


22:40

Jag och Simon har haft en heldag i Oslo, drog kl 11:30 och var tillbaka i Nesodden 21:30 så det var en bra jäkla tur vi gjorde idag. Gick i affärer och strösade runt i solen, visade Simon staden och åt glass/godis och kollade på folk och kommentera roliga saker mest hela dagen.
Skulle ju också äta på det där asiatiska stället Yaya's men dom hade visst bestämt sig för att ha påskstängt så vi landade på Peppes Pizza men glad var jag då man kunde beställa glutenfria pizzor så det slank ner, tog båten hem och nu ska vi snart se på film.






11:16

It's empty in the valley of your heart and the sun it rises slowly as you walk
away from all the fears and all the faults you've left behind.
The harvest left no food for you to eat - you cannibal, you meat-eater, you see.
I have seen the same so i know the shame in your defeat
but i will hold on hope and i won't let you choke on the noose around your neck.

Cause i have other things to fill my time, you take what is yours and i'll take mine.
Now - let me at the truth which will refresh my broken mind!
Tie me to a post and block my ears cause i can see widows and orphans through my tears.
I know my call despite my faults and despite my growing fears.
So i will hold on hope and i won't let you choke on the noose around your neck.

I'll find strength in pain and i will change my ways, i'll know my name as it's called again!
So come out of your cave walking on your hands and see the world hanging upside down,
you can understand dependence when you know the maker's hand.
So make your siren's call and sing all you want, i will not hear what you have to say.



Cause i need freedom now and i need to know how to live my life
as it's meant to be.

15:18

Idag steker verkligen solen, kanonväder sen vi steg upp idag och det var kanske runt nio? Käkade frulle och begav oss ut, min man och jag för att upptäcka Nesodden och dess tang. Slutade med att jag ville testa en ny väg hem och vi klättrade på branta klippor ovanför havet och ett snesteg så... men det klarade vi fint då jag hela tiden sa "jag är född till att göra sånt här" för ibland känns det lite så. Visade också badstugan för Simon som jag la upp en bild på innan jag kom hit, en bild jag hittade på internet så när jag traska runt här i Norge min första vecka och såg stugan så flinade jag till lite, för det var göj. Men nu så ska vi duscha, lekt ute hela dagen med August och ikväll får familjen besök av vänner så då ska vi grilla igen och efter det ska nog jag och Simon sätta sig i mina utemöbler och skåla lite för det har visat sig att han och jag faktiskt är ett sådant par.



min bild:

internet:

15:08

 

     hellviktangen




21:53

Klockan är snart tio och bredvid mig ligger mitt hjärta och snarkar likt så han alltid gör. Dagen har varit fin och familjen njuter lika mycket av min man som jag. Men nu får han sova då han rest i 12 timmar idag men imorgon blir det andra puckar, lunch ute på Hellviktangen i solen och sedan en myspromenad bara jag och Simon så han får se hur fint det är här ute, men bilder dyker upp imorgon så behave tills dess ladies. Sköt om er nu och jag hoppas ni mår lika gött som jag!

         

20:09

 


13:33

Jag och Simon träffades på ett märkligt vis, då det var via en kär vän till mig som egentligen hon hade ögonen på Simon och detta är då inget jag är stolt över, men det resultera i att vi blev tillsammans. Jag tog kontakt med honom av den anledningen att jag skulle fösa dom två samman, på mitt "sköt er inte själva" vis. Sen av en ren slump började min kära väninna även få upp ögonen för en annan kille och där hettade det till direkt men jag fortsatte hålla kontakt med Simon och det ena ledde till det andra så en kväll i December 2009 träffades han och jag och det kan ha varit den kallaste natten den vintern, barbariskt. Jag var frälst direkt kan man säga och insåg att jag måsta ta det med min vän och det var tufft, men det gick och ja idag är hon tillsammans med den där andra killen hon föll för (mjau.) Sen dess har det varit Simon, trots vår svaga februarimånad som vi fick till tillslut babe och imorgon kommer han äntligen hit och jag kan inte tjata tillräckligt om det så tygla er!

Bilden ovan måsta jag ta för att det var den första bilden jag tog på Simon, det var i mars då han och jag skulle spraymåla och laga min fina cykel som nu hans lillebror slarvat bort - fy anton.


23:24

          

today's drug


17:03

1. det är 19 grader varmt ute, i skuggan. Klockan är 17:00 och man skulle kunna tro att det är juni i Norge. HELT JÄVLA FANTASTISKT. August är kry nu igen och inte imorgon men nästa dag så får jag återse min babe igen efter 3 veckor och 1 dag. Var är vår eloge? Inte alla som pallar med detta. Till middag idag ska vi äta räkor med massa goda tillbehör och röror, detta ute i solen såklart.

2. idag fyller min lilla pärla Vincent 1år och jag kan knappt tro det själv, det har gått väldigt fort. Satt och kolla igenom bilder på honom under årets gång och fy vad liten han har varit! Oh min lilla sockertopp ♥




                    och allt detta glädjer mig typ så här mycket:


11:00

Barnen har lov, August har magsjuka och Lea leker hos en kompis så det betyder att jag också i stort sett har lov? Jag gnäller inte då jag kl 09:00 vaknade upp av att solen glassar för fullt och det har inte ens slagit lunchtimme än. Om det inte visar sig att det finns en massa uppgifter för mig idag så ska jag nog bege mig in till Oslo och träffa "partysvenskerna" men jag föredrar powerpuff pinglorna för jag är mer puff än party i alla fall. Ni vet det ligger i åren.

Hoppas ni har minst lika fint där hemma, eller vart ni nu befinner er? Vi hörs senare så PUSS.


19:54

Eftersom familjen lyckats impa på mig så mycket på sådan kort tid så lärde jag dom mitt "hemliga" recept - frysna bananer med kanel. LIKA GOTT SOM GLASS och att jag säger en sån sak som lika gärna skulle kunna skänka min högra hand för glass så betyder att det är en smaksensation! Och det är pinsamt enkelt så om ni är intresserad av lite nyttigt snacks så testa:


     Ta en banan som helst är lite övermogen
     skär upp den i bitar och placera dom på en tallrik
     ställ in tallriken i frysen i ca 6-8 timmar
     häv sedan kanel på bananerna och låt dom smälta i munnen.





RESULTAT:

15:23

Varit igång hela dagen, började med att jag klev upp och stack på en löprunda (jobbigt när det inte finns en enda backe som är platt) sen har jag tvättat mina kläder och städat mitt lilla hus. Nu är jag äntligen klar, dock väntar jag på tvätten som ska hängas men sen så. Nuduschad sitter jag nu i ett nystädat hus med en kopp te och njuter. Kan även säga att jag räknar ner antalet dagar.

Här kommer bilder på gårdagens fynd, båda är midjekorta and i am a sucker för midjekorta ting.


01:30


lördag:


23:55

Dålig uppdatering, noll intresseväckare men en skitnöjd tjej sitter nu vid datorn förförsta gången på många många timmar (om man bortser från min sjukt uppskattade skypedejt med syster Sanna)
Idag har det varit så där olagligt fint väder och dagen har tillbringas i Oslo med fina second hand inköp som jag får visa imorgon. När jag var hemma vid halv 7 så glassa solen här i nesodden fram tills 20-tiden och då gick vi in i huset för att äta väldigt god thaimat och efter mycket snack med min fina smarta au-pair familj så ska jag nu kolla på sex & the city för att sedan kunna sova för jag tror inte jag kan somna normalt längre? Men här lider vi ingen nöd inte.

Sak samma, snart kommer Simon! Söndag, måndag, tisdag och på onsdag smäller det. En annan sak som är roligt är att familjen vekar tycka att det ska bli minst lika kul som jag! Dom har även erbjudit han och mig en liten möjlighet i sommar men jag ska kanske ta och berätta det för Simon innan jag skriver ut här i bloggen vad det är. Andra fina saker: Emi kommer snart tillbaka till Oslo och det ska bli väldigt kul att få ha henne här ute, har fan inte träffat henne på ca 2 år nu så det känns kanon!
Men mest bäst är det att det snart är onsdag och jag har hunnit planerat lite småsaker jag och Simon ska hinna med, även familjen har gjort det då dom idag skaffa utemöbler till min veranda och Cecilie har köpt vin som jag och Simon ska sitta och smutta på ute i solen? Haha hon måste tro att jag och Simon är ett sånt par. Men något jag har bestämt att vi ska göra är att besöka en restaurang som heter Yaya's som ligger inne i Olso, det är en thairest. som är skithäftig, påminner lite om kho pangang i Stockholm! Så det blir nog en trevlig upplevelse och här får ni en fin bild från yaya's:

         


home, let me come home

home, let me come home
                                                                              home is wherever i'm with you.

18:13

Oh, om 20 minuter ska jag dra med mina ben till stangen för att åka båt till oslo för att sedan ta tåget till sandvika - yes. Så nu är jag mätt och belåten efter att jag tillagad världens godaste lax med couscous och massa sånt grönt. Men nu ska jag skynda mig för snart måste jag börja gå så puss hej.

15:31


:)

      


20:12

Vilken dag då. Planerade en promenad i solkskenet efter allt krattande men det hann jag inte med.
Ni skulle inte tro mig när jag sa hur stor trädgård dom har och alla dessa löv från i höstas - i can't belive it. Krattade fram till klockan 16 och fick då avsluta för att hämta Lea och hennes kompis på skolan. Sen väl hemma så lagades det pannbiffar, eller köttkakor (svenskt stavat) som dom säger här, mmh det lät väldigt gott med lite köttkakor till middag? Jag tror jag föredrar ordet pannbiff. August var så trött idag så hans ögon rullade när han satt och vänta på maten så han fick sova ist, dock är han väldigt vaken nu då. Vad har jag gjort mer? Jo jag har agerat elektriker och lite tekniker samtidigt då jag fixat och donat med en lampa och jag har ju faktiskt elektrikerblodd i mig så det fixade jag, dock glömde jag slå av huvudströmmen (IQ) och fick en rejäl stöt i handen, så nu har jag en aning ont.

Imorgon fredag så: storstädning och handling! Sen Oslo med rätta tjejerna, kommer bli gött.


12:41



den 20/4 kommer äntligen Simon till mig efter att vi inte setts sen den 29'de mars. Och så ska han stanna i 6 dagar och under de dagarna är det även påskfirande vilket betyder röda dagar och det i sin tur innebär ledighet så då finns det massa tid över för mys med min pojkisvän, jag längtar!


today's drug

 
 
       

10:43

Dagen än så länge har varit jättebra, har ju faktiskt varit vaken sen halv 7. August var lite småtjurig imorse som vanligt (hihi) och då fick jag och Lea gå till skolan och Cecilie väntade hemma med August eftersom han inte behöver vara på dagis förens senast kl 10. Så när jag kom tillbaka så lekte jag och August tåg och gud vad jag tycker om honom när han är så där mysig och glad som han var då. Så för ca 1 timme sen lämnades han på dagis glad och go och nu sitter jag och bloggar ska också passa på att gratta min fina goa morfar som fyller år idag! GRATTIS FINA MORFAR, var snäll idag så kanske mormor bakar dig något gott?

Fick också reda på att jag får 4 veckors ledighet i sommar, fullt betalt så det känns grejt! Inte för att det jag sysslar med nu är speciellt ansträngande heller? Oh vad livet kan vara fint ibland och som pricket över i:et så glassar solen även idag! Men hur ska jag tajma ledigheten då? Hur ser er semester ut i år mamma och pappa och alla andra? Vet i alla fall att jag ska glassa på P&L och det behöver tydligen inte vara på min semester om jag inte vill, för tydligen är jag så flink så jag får långhelg lite när jag vill - fina familj. Så när lönen kommer fixar jag biljetten och jag längtar så mycket och alla fina människor hem ifrån som ska dit, mjau. Nej nu ska jag göra något vettigt, ha det!



         


<3


19:34

Vilken solig och fin dag vi har haft idag, inte sant? Här kvittrar fåglarna ännu som om det vore en fin sommarkväll och så behagligt som jag nu har det skulle jag nästan kunna tro att det är sommar. Men ja, ikväll? Jo ikväll har jag lekt tillsammans med min 7 åriga bästis och vi har spelat data och målat naglarna och hon har även fotat en del, även varit flitig med läxorna och det kan Simon intyga. Men nu ska hon snart lägga sig och jag själv ska ta en promenad till godisaffären och sen kolla på en bra film.







 
           


12:09




Efter att sett en annan charmig bild på mina grova vader så insåg jag likheten mellan janne's och mina ben. Kan inte påstå att det är så väldigt snyggt så nu blir det att träna vaderna nästa! Och en annan sak: Idag är det endast 1 vecka tills Simon kommer och på fredag ska jag träffa snygga tjejer!





today's drug


21:03



                   om endast 8 dagar ses vi igen älskade simon eriksson
                   och hurru du lullebulle, tack för att du fick mig glad igen

19:54

Just ikväll är det tungt och just ikväll skulle jag gärna sitta hemma i ämbarbo och kolla på en askass film med en asbra familj. Och så kom jag på att jag inte sett min farfar på evigheter och jag saknar honom! Jag saknar nog alla, det är en sån kväll ikväll så nu sover vi ist och vaknar upp glad imorgon.


                                                                                                  pappa och vincent ♥

-


20:51

Avslutar denna dag med att försöka skriva något intressant för er att läsa och jag ska göra mitt bästa. Måndag, bra start på veckan då det varit superjävla varmt och jag gick runt och glassa i linne idag, första gången i år. Hämtade en söt Lea och en väldigt söt och glad August vid 15:30 och gick hem igen, samma gjorde August som endast är 2 år och gick i ca 20 min utan att gnälla. Hemma serverades korv och skruvmackisar till barnen och svampsoppa till mig och Cecile och eftersom det är måndag så betyder det att Lea har sin balett så kl 17:30 traska vi upp till skolan igen och alla dom 20 min gick jag och sjöng väldigt högt för att reta Lea, hon hatar när jag sjunger. Haha men det är roligt att retas lite med henne för hon är så dålig på att vara sur för hon kan bara vara söt. Men när jag skulle sjunga kom jag på att jag inte kan så många låtar ändå, inte utantill så jag slet ut låten "home" så Lea börja springa tillslut. Jag tog det med en nypa salt och börja springa jag med.

Men efter att ha kommit hem, serverat gröt och diskat upp allt så sitter jag nu och glädjer mig över hur smart företag är med att marknadsföra sig genom Tradera och vilken fördel det innebär för mig att dom säljer sina produkter så där tusen gånger billigare. För nu har jag klickat hem ett par skor, kvarsittande prislapp och allt. Så ett tips: sortera bort allt begagnat och ta endast det som är i nyskick för på så vis hittar man guld. Det blev dessa skor, en jeansjacka och 3 klänningar.


Gissa priset?

can you hair me?


och just ja, nämnde jag någon gång att det är sol och 17 grader varmt i våriga Norge? miip.

11:07


 it won't save you but it will set you free.. the way love was ment to be


today's drug

  

23:41


16:58

Jag som skulle ligga och slappa idag tillsammans med mitt godis, ist har jag krattat löv i några timmar och inte inhandlat mitt godis då jag kom på att allt är stängt i Norge på söndagar, allt förutom statoil? Men dom har ganska okej godis där också. Men nu är jag i alla fall väldigt hungrig och hoppas på att det blir mat snart, farmor och farfar är på besök idag. Farmorn får jag inte kalla vid namn säger hon, det är bestemor som gäller. Det kommer jag nog inte gå på för det känns underligt att kalla henne det.

Vad gör ni själv denna söndag? Laddar med godis och ny film som jag?

         

12:46

   



02:57

As the winter winds litter London with lonely hearts
oh the warmth in your eyes swept me into your arms.
Was it love or fear of the cold that led us through the night?
For every kiss your beauty trumped my doubt.
We'll be washed and buried one day my girl
and the time we were given will be left for the world.
The flesh that lived and loved will be eaten by plague -
so let the memories be good for those who stay

And my head told my heart: let love grow.
But my heart told my head: this time no.
Yes my heart told my head his time no, this time no.

Oh the shame that sent me off from the God that I once loved
was the same that sent me into your arms.
Oh and pestilence is won when you are lost and I am gone
and no hope, no hope will overcome.
And if your strife strikes at your sleep
remember that spring swaps snow for leaves.
You'll be happy and wholesome again,
maybe when the city clears and sun ascends.

-



       för jag vet vem jag är
       när jag är hos dig. 


22:13

Vilken fin dag, har ni varit så där glad så ni skulle kunna börja gråta? Så kände jag faktiskt ikväll när jag avslutade en fullspäckad dag i Oslo genom att sitta hemma i Nesodden i familjens badstuga vid vattnet i solnedgången. Så klyschigt med solnedgång och vatten tycker ni men fyfan vad äckligt sant det är ska ni veta. Jag vill inte hem, inte ens nästan men jag önskar så att vissa människor var här hos mig det är bara det. Men ja nu släpper vi det, dagen började med att jag, Kjetil, Lea och August tog båten till Oslo och gjorde väldigt turistaktiga saker, kollade på fina saker och strösade runt i solen som bara gassade hela dagen! Sen kl 14:30 mötte jag upp au-pair tjejerna som fram tills idag har varit främlingar för mig, och jisses vilka fina människor. 19:30 satt jag på båten tillbaka till Nesodden då jag tog den fina promenaden till Flaskebekk och sedan ner till min fina gata: Strandpromenaden och där avslutade jag som sagt kvällen med kent i öronen.















Nesodden:



-

     

19:58

 

 







 

         


17:16

Idag har det varit supervarmt i Nesodden, tråkigt med blåsten annars skulle man nog kunna gå barbent! Så idag efter att jag städat huset gick jag vägar jag aldrig gått förr och det var mysigt, skönt att få en riktig promenad och efter det gick jag för att hämta Lea som inte var på sitt bästa humor och sura större delen påväg hem. Men inte gjorde det mig något för i telefonen hade jag Simon nästa hela vägen hem! Den där Lea vet verkligen hur hon ska få som hon vill, men inte längre.

Nu ska jag laga middag, Lea ska ha sleepover så jag väntar på att vännen ska komma för hon vill också smaka på min mat och som efterrätt får dom kladdkakan från igår, mums. Och till er där hemma önskar jag en trevlig fredagskväll medans jag gissar på att min blir lika tam som vanligt... men imorgon bär det äntligen av till Oslo för att träffa folk! Powerpuff?


it's a beautiful day


today's drug


09:03


mikaela och lea











Lea har agerat fotograf denna eftermiddag, hon kunde mer än jag hade förväntat må jag säga.


18:31


             
För första gången sen jag kom hit känner jag faktiskt en viss hemlängtan, inte så att jag vill hem utan bara att jag saknar människorna där hemma och just nu är det så att jag saknar min pappa en massa. Jag börja tänka på när jag var liten och helgerna tillsammans med min syster hemma hos pappa, dom var bäst! Då vi besökte badhuset på fredagar och körde ikapp med glassbilen hem till storhaga och kollade på barnkanalen samtidigt då vi åt glass. Hur vi vaknade upp till ett dukat frukostbord och alltid hade han saker för oss att göra, det saknar jag nu - att få vara liten och ha en pappahelg.



         

11:44

Här har jag velat ha sol i flera dagar och ja, visst kom den. Men jag är glad att jag väger mina kilon annars skulle jag nog ha blåst hem till SVerige igen (synd att klaga) Men jag ska snart ta tag i nackskinnet mitt och dra benen ut genom dörren för ännu ett försök. Tänkte orka knäppa kort så ni får se hur fint det är här ute men kanske jag hinner se ett avsnitt till av sex and the city?

Och förresten vilka ska på P&L i sommar? jag har inte riktigt bestämt mig än men det skulle vara ett lockrent tillfälle till att få träffa alla fina, saknade själar igen - PUSS! Och en annan rolig sak, idag när jag loggade in på facebook fick jag se ett klipp på mosters babe som faktiskt kan gå runt själv nu, om några dagar fyller du 1 år Vincent lille och jag saknar dig...


         

today's drug


09:09


Låter inte det som en god idé? FRUKT ÄR INTE GODIS!!! Så nu medans jag väntar på tvätten ska jag använda mig utav det bästa reseptet:

     2 ägg
     2.5 dl socker
     4 msk kakao
     2 tsk vaniljsocker
     100g smör
     1 dl mjöl
     1/2 tsk salt

Då blir nog Lea glad när hon kommer hem och får se att jag bakat lite så kan hon få det som efterrätt, men innan det ska hon få lov att käka tomatsoppa för de är det jag tänker laga ikväll. Men ja, nu väntar jag på att solen ska kika över på min del av udden sen så blir det sol och läsa bok! ♥

Oslo


21:03

Haft en jätte fin dag idag, förutom att den började med att jag försov mig? Men annars så har det varit bra, förutom att August hade någon liknande kolik när jag skulle lämna han på dagis idag och jag kände mig typ sämst i världen? Men jag lovar att bortsett från det så har den varit bra. Varit och handlat och myspratat med Cecilie hela för/eftermiddagen och hennes yrkesknep fick mig att dra hela livshistorien så nu kan hon inte göra annat än att känna mig tycker man. Kl 15:30 gick jag och hämtade Lea och så busade vi hela vägen hem, I SOLEN! För ja det har varit sol i Nesodden idag, tro det eller ej. Sen när vi kom tillbaka var det dags att äta pannkakor som jag så duktigt stekt och käkade gjorde vi ute på altan idag för så varmt var det. Men bättre ska det bli!

Efter min stora insats så slutade jag vid 18:30 idag och hoppade in i duschen, tankade sex and the city säsong 1 och har under tiden sett filmen Maria Larsson's eviga ögonblick och den är lika fin och tragisk varje gång. Men nu ska jag hinna se ett avsnitt av SaTC innan jag har en dejt kl 22:00 på skype.

17:58



today's drug


09:17


  det är obehagligt när man vaknar och har det på känn -
  FAN NU HAR JAG SOVIT ÖVER!
  07:20 befann jag mig i huset 20 minuter sen.
  Jag vet att det inte gjorde något men fy vad hemskt.

20:40

Den 20'de april kommer min käraste till Norge för att träffa min finfina familj som kan vara de snällaste som finns? Kanske i alla fall, som ett exempel: jag går och bär på August lilla fjällräven väska och ler mot den och säger till Kjetil "En sån här väska har jag alltid velat ha" och så snabbt lägger han in kommentaren "Det fixar vi!" men ärofylld som jag är så tacka jag nej för jag gillar inte att bli tilldelad saker bara så där så vi bestämde oss för att jag ska önska mig den i present ist, det är ju en HELT ANNAN SAK om ni frågar mig. Även så ska ju dessa fina mammor och pappor gifta sig, egentligen nu i sommar men det blir flyttat till midsommar nästa år så nu går Cecilie runt och planerar som vilken brud som helst och säger att jag måste vara med på bröllopet även om jag har bestämt mig för att lämna familjen innan, jag ska vara med! Och såna kommentarer gör så att det känns som om jag har varit här i evigheter, på ett bra sätt. Psykologer och historia/filosofieföreläsare är tydligen folk för mig.

Men hur som helst, Simon (som fyller år idag, grattis hjärtat) kommer den 20/4 och stannar i 6 hela dagar så ni kan ju gissa vem som spinner som en katt här i sin säng om 15 dagar, JO jag.

today's drug


10:04


WOHO, har fått nya läsare här och det ger jag tummen upp för för det är jättekul!
Och för det får ni den snyggaste bilden på mig som jag just tog, puss.



+
Solen kanske kikar fram idag en snabbis.
Jag är ledig fram tills 15:30.
Idag ska Simon boka sin resa till Norge.
Jag lyssnar på Veronica Maggio.

-
Känner att jag snart blir sjuk, huvud och halsen.
Glömde ge Lea sina ögondroppas idag vilket blev
till ett mindre planerat löpmarathon.
Nu blev det mulet igen.

22:44

Angående den nya kategorien, ni verkar inte riktigt hänga med? Till höger under alla inlägg kan ni se överskriften: Kategorier och där ligger min nya - HM och i den kategorien hittar ni bara fina saker.



Imorgon fyller i alla fall min fina Simon 20år och det firas med ett skypesamtal kl 00:01 så jag får sjunga ja må han leva i alla fall. Imorgon ska han även boka resan hit och det blir påskhelgen så jag kommer inte hem, ist så kommer min man hit i 6 hela dagar! SJUKT JÄVLA LYXIGT och jag har ledigt över påsk också så jag hoppas på att det blir jätte fint väder så vi kan gå långa fina promenader längst strandpromenaden så som man bara gör i filmer. För det är vad han och jag har tillsammans, kärlek som man bara vanligtvis kan se på film. Nu ska jag forstätta kolla på vänner.

19:42

"Jobbat" mest hela dagen, fri 2½ på 13 timmar och hade det varit på ett så kallat riktigt jobb skulle ni nog reagerat lite, men att passa barn är ingen barnlek. Det går nog an en helg att vara barnvakt men fy vilket ansvar det är så en eloge till alla föräldrar där ute. Men nu har jag den fördelen till att ha hand fina snälla barn som är uppfostrad men en gnutta bortskämda ;p

Men nu sitter jag i alla fall, funderar på om jag ska gå till Kiwi och handla lite godis? Får bli lite då det är skrattretande dyrt här ute. Tänkte på det igår när vi var ut och käka - 2 barnmenyer och 3 vuxna för 888 nok så det är väl typ 1020 sek och det tyckte dom var billigt och bra, typ. Själv ville jag sjunka genom jorden när jag insåg hur dyr min mat var... Förretsen, sett min nya kategori?


today's drug


11:58

TODAY:


Upp 06:30, lagade frulle och tog Lea till skolan. Dammsugat och handlat och får nu äntligen sitta ner igen. Promenaden till och från skolan ligger på ca 40 min och den sträckan ska jag gå 3 ggr idag för idag är det Balett för Lea och Mikaela = Jippi! Ännu bättre känns det då jag vet att vi ska äta grekisk sallad till middag idag. Nu ska jag kränga en film och kl 15:00 blir det till att hämta Lea igen.

21:35

    (idag är jag typ så här glad och jag ska berätta anledningen till det snart)


Jag har haft en jättebra dag idag, började men en härlig springtur och sen tillbaka till huset för att hämta barnen och tog en ännu längre promenad med dom så när vi var tillbaka var det dags för middag vilket vi åkte iväg till andra sidan Nesodden för att spise. Vi hamnade på något som jag närmast kan beskriva som Hembygdsgården hemma i Ljusdal men detta var klart mycket vackrare, synd att det var så dåligt väder bara. Ligger alldeles vid vattnet och har en fin klippstrand och änder som drar benen efter sig. Maten var ännu bättre, käkade and med en sjukt god sallad och ÄNNU GODARE rotmos som jag tror måste ha varit gjord på sötpotatis för den var verkligen mumma. Brukar inte vara så förtjust i rotmos men detta var första klass. Sen åkte vi hem och kvällen har spenderas med Lea ute i min stuga, jag målade hennes naglar och hon spelade på min dator.

Så ja denna dag bjöd på mycket glädje och det tackar jag för, ni ska jag somna till vänner och hoppas på en minst lika fin dag imorgon. Sköt om er tills vi hörs igen.
Och den största anledningen: Simon kommer eventuellt om 11 dagar, i love him.

underbara skype


today's drug


23:31



Jo dom kommer ju i alla fall till användning, det är något som är säkert...
Och dom påminner mig om Lotta på bråkmakargatan, varför gör dom det för?


Jag saknar Simon och Sofie just nu.
Och Vincent, dumma barnafödelse på Vänner, dumma Ben.
Men ännu mer dumma Monica som fick mig att tänka på Vincent
och att jag också alltid kommer vara den som alltid har tuggummi till hands.

"I'm your aunt Monica, yes I am. I... I will always have gum"

17:32

I brist på plats i väskorna så blev inte gummistövlar prio 1 som ni kanske kan förstå. Men här ute är det verkligen blött så va händer, jo jag blir tilldelad ett par gummistövlar och inte vilka som helst utan knallgula! Dom är superfina och nyss när jag handlade så var det faktiskt en eller två blickar som hängde kvar så där extra länge. Och jag tror alla Nesoddens ungdomar jobbar på mataffären här, såg inte någon över 25 i alla fall så nu vet jag vart jag ska gå för att finne lite vänner, fy uh får man napp?


     (och p.s yllestrumporna kom bara på för din skull mamma mu, så du får le lite där hemma!)


<3


14:13

Tog en promenad runt om i området med Kjetil idag och denna öliknande udde får mig att känna en sån enorm sommarlängtan. Ni ska få se alla bryggor och "badhus" som dom norra männen säger. Det är små stugor, likt lekstugor längst hela strandpromenaden och det är så sjukt fint redan nu så då funderar jag hur det är när sommaren kommer. Tycker synd om er som bara kommer få se det på kort för det är fan underbart fint här, trots att det är grått och kallt för stunden.

Familjen har i alla fall åkt iväg för dagen, jag kände att jag inte ville följa med för dom skulle till något litet barn som fyller 2 år idag så det skulle bli middag och grejer men jag tror jag tar ett steg i taget och väntar med släktträffarna lite. Så nu sitter jag i mitt rum och käkar musli och ska snart ut och gå igen, köpa godis kanske? Behöver kanske inte ens säga hur dyrt det är här, så folk som har godisförbud borde bosätta sig här ute. Puss till alla er i Sverige!

-

i love Simon Eriksson to much
och:




          "Det spiller ingen rolle om du kommer sist
          bare du sikre at slå svenskene"



20:37

Jag älskar människor, verkligen. Speciellt norrmän för alla är svært hyggelig! Idag har jag tillbringat ovanligt mycket tid med farfarn i familjen. Han har varit ute i stugan min och skruvat upp en rullgardin sen åkte vi tillsammans och hämtade barnen och jag blev dyblöt i skorna och han uppmärksamma det genom att han i smyg tog mina skor från hallen och stoppade papper i dom och ställde dom framför den öppna spisen och gick sedan för att hämta mig för att visa, han sa sedan: det gjorde alltid min far da jeg var liten. Sen kramade han om mig och jag kände mig otroligt hemma just då. Och så är alla här, alla säger hur glad dom är över att jag har kommit och hur hjälpsam dom påstår att jag är. Och idag när jag stod i köket med Cecilie och skulle göra smoothies sa hon att hon tycker att det känns som om jag har varit här jättelänge och inte alls bara 3 dagar som det faktiskt har gått! Och då insåg jag att jag höll med, det känns mycket längre.

Men nu har jag slutat för idag, så nu ska jag spiser is og tenke på hvor vanskelig det er jeg skriver norsk noen ganger. Haha kan ju skylla på att det är en arbetsskada för skulle ni höra mig nu skulle ni skratta. Men ha det gött ikväll, det ska jag tillsammans med min is som ni kanske undrar över?

Nesodden says hello


                                                                                                 me  ♥

11:44

Idag har jag hunnit med en massa och verkligen kännt att jag varit till någon nytta. Klev upp halv 7 och lagade frukost till barnen, försökte få Lea att äta frukosten på det vis jag vet att hennes mamma vill att hon äter men det märks att hon tror att hon kan lura mig, hon säger hela tiden: Mamma sier at jeg må... LURPOTTAN DÄR! Sen så tog jag dom till skolan och August var ovanligt söt idag och grinade inte när han föll rakt framstupa i skogen och så sa jag "god gutt" och så kollade han på mig och skratta. Huvudsaken han förstod men han skrattade nog lite åt min norska. Sen när jag kom tillbaka städade jag hela huset, ska säga att det är typ 10 rum i huset och tok för kort dammsugarsladd så jag fick byta uttag i varje rum! Sen damma jag och torka så nu luktar det rent och fint där inne. Skulle kanske städa här ute hos mig med när jag ändå håller på?

Ska i alla fall med Cecilie och handla idag, vet inte riktigt när sen hämta barnen och underhålla dom tills kvällningen och sen är det helg och ledighet. Men vad innebär det för mig när jag inte känner någon eller hittar här ute? Blir väl hårdträning och massa film! Har faktiskt lånat filmen The Odyssey av Kjetil och den gillar jag. Lagomt mycket mytologi.

RSS 2.0