-

+ arla naturell yoghurt
+ axa sötad musli
+ premiäröppning på 1903 (JOBB!)
+ 500 days of summer
+ nescafé orginal
+ 1979

- hemlängtan
- fortfarande inget extrajobb
- möte med extern jobbcoach dröjer
- blodig hals

11:19




i hate days like...

10:54

Igår blev jag sängliggandes fram till 15:30 då Robin ringer och säger att jag ska vara nere på Meza kl 16:00 och jag inser att det blir till att dra på sig första bästa och springa in till stan, magen samtyckte inte. (d.s) väl nere på plats blev det till att fixa ordning klubben inför premiären på fredag. Pillade på många flaskor alkohol och kände ett enormt sug efter en riktig skön lördagskväll med mina fina norrländska hemmfruar. Efter timmar av plock och släp fick jag den fördelen till att se Robin och hans band in action då jag satt inne med dom i deras replokal när dom spelade. Trots min huvudvärk och vokala chock så gillade jag det, som att lösa något kryptiskt.... SÄÄH!

Nu ska jag träna, sen ner på stan. Kolla in saker som ska få min mage glad och försöka minska intaget på kolsyra och aspartam då jag vet att det är största boven i detta drama. Så take care!

10:46

Man kvalar in i ett hjärta,
står i kö i väntan på sin tur.
Likt en fredagsfinal i idol.

Du fick alltid min röst,
i trappen
under picknicken på stranden
promenader genom staden
-du hade alltid min röst.

Förblindad av vitt,
dömd av dominans.
SVENSKEN & TYSKEN: always and forever.

-


simon norrsveden - utan ett ord

10:41

Sitter hemma hos Robin, drar kent - elefanter på högsta hugg för att få honom att inse att det är slut med sovandet för idag, men han kollade mest på mig och fortsatte med att sova. Idag vaknade jag upp och hade ont i magen, jävla magsår(?) sak samma, som jag sa igår så känns det som om jag vill cutta upp magen och hälla yoghurt över allt och svalka ner, men det får man kanske inte...

Igår ringde många fina vänner hemifrån, alla på samma dag. Började med Thorsell som inte riktigt är hemma men hon är i alla fall hemifrån och just nu pluggar hon uppe i Östersund. Hon hade visst samma jacka som jag, den svarta superstora jag la upp på bild här om dagen. Hon var söt och vi pratade väldigt länge om allt och inget men mest om allt. Sen ringde Eveline men det samtalet fick inte vara så länge då hennes (överskattade) iphone dog. Efter det så var det Häggens tur, puss på er. OJ NU KOM KENT - INGENTING, wow det var länge sen!

20:57


"en anledning till att hjärta bibblan.
läs den, typ nyss helst!"

18:20






+ världens största jacka
+ nagellack
+ höstkläder och höstens färg
+ lars winnerbäck

- hemlängtan
- hittade skor på myrorna idag, fel strl!

13:01


   ♥ misse, satan. miss you, misses jisses (jeg vil alltid savne Norge)


18:50

Då var det söndag, 8 dagar som trollmor långt från skogarna i Hälsingland. Men jag trivs alla gånger då jag inte ligger klarvaken i sängen ute i Kronogården. Sen har Trollhättan något som inte Ljusdal har (en av många saker) och det är iskaffe, satan i gatan vad koffein kommer till att bli min död. Men sak samma, vad är nytt här då? Inte så mycket faktiskt, gårdagen spenderades på biblioteket och följdes upp utav "tjuvkikning" på Robin och hans bands fotografering till något som jag fick förklarat för mig men låtit runnit bort igen. Den kvällen spenderades på Meza där jag kollade in Robin leverera och njöt mil-långa vägar av hans tappra försök till att få mig att lyssna på musik utan text "lär dig lyssna på vad melodierna säger" haha, stum-dum eller något som han själv skulle kontra med: SÄÄH! ett ord som på något vis ska betyda samma sak som: jag bara skoja, och jag hatar det ordet.

Idag har jag hängt ute på Överby och spendera mina pengar på allt annat än vettiga saker. Men tack Simon och Madelene för jackan ni just köpt åt mig med presentkorten ni så fint skaffade mig. Men nu är jag hemma hos Robin, lyssnar på en askass låt på spotify och ska snart få se Idol, nya tag imorgon.

-


(och du blir min)


11:56

Med en van handrörelse,
jag ska låta dig omfamna mina behov.
Jag ska både vakna och somna på ditt bröst
där jag försiktigt målar hela hjärtan
med en fingertopp som förstår.

En känsla som spelar mig ett spratt -
Jag vill ju vara spirituell,
lagrad och smal.


& Joakim Berg sa: Snälla beskydda mig.

cowboys

Jag drömde om en barndomsvän igår,
som telenäten drömmer om svalorna i vår.
Jag vaknade av bruset från maskiner i djup sömn,
jag vaknade så lycklig... över att äntligen ha drömt.

Hon vinkar genom ett fönster, hennes mun är som ett sår
och så går hjärtat mitt sönder - det har varit ett ensamt år.
"Jag ska aldrig ignorera dig igen.
Jag ska aldrig nånsin glömma hur det känns, mina nyårslöften
..."

Jag filmar nu: stora känslor & stora ord,
men allt av vikt jag säger har jag stulit ur en bok.
Jag läste något om kyssar, nånting som alla vet
men som dom aldrig lyckas fånga i filmerna man ser.

10:13

Snälla spela på mina strängar
men gör det med omtanke och empati,
sommaren sätter fortfarande sprätt på mina känslor.
Märket sitter kvar på min vänster.

Många liv spelade in
och nu kan du få sätta eld på min historia.

09:02

Vad vet jag?

Jo att det finns inte en chans i världen att jag skulle klara mig utan min fina vän Robin här nere bland alla troll, tack som fan för att du är så sjukt jävla fin vännen.

"Ica nära, Möllan" är en sjukt snuskig butik, hör själv på namnet. Och självklart är det den affär som ligger mig närmast geografiskt men det skiter jag i, går hellre den extra biten till hemköp och låter mitt ICA kort lida.

Hoppa hopprep får mig att må bra, bättre än att springa faktiskt. Plus att det är en bra träning för hela kroppen och du förbränner till tusen och du har roligt samtidigt... är inte det drömmen?

Det suger att vara på jobbjakt när man inte känner någon, kontaktnätet is the shit.

09:02


(det är långt åt söder, det är långt åt norr
det är långt åt alla håll)

Igår

Jo jag gick mellan 10:30 till 19:00 för att säkra min framtid här, får väl se om det ger några resultat eller inte. Kl 19 kom Robin ner till stan tillsammans med Anton och Ulrika och vi gick på bio, den där nya dumma apfilmen... Men Robin ville se den och Robin fyllde år så det var väl bara att gilla läget. 23:00 var det promenadsträckan hem tillbaka till "krimigården" som gällde och den inleddes med bök då jag blev stoppad på torget av ett flertal invandrare som ville veta vart man kunde köpa cigg, jag visste ju att statoil var öppet men då måste jag skicka dom åt samma håll jag skulle gå. Var helt hundra på att dom inte skulle nöja sig med mitt ovetande svar och att de skulle hänga efter men jag klara mig, men var rätt skeptisk hela vägen hem efter det. Tur att jag hade Daniel i örat, annars hade jag nog börja springa hem.

Nu sitter jag i lägenheten och funderar över varför mannen här vill servera mig hela tiden, jag får inte ens göra mitt egna kaffe och nu kom han med chips "just in case" och nu vill han ge mig godis för tydligen tycker han att jag skulle väga minst 10kg mer och nu har han det där snacket pappa skulle ge mig, så är jag verkligen 65 mil hemifrån?


747



Något som alltid har räddat mig är synen av din gudsliknande ställning på läkerol arena mars 2008.
Då du under låten 747 ställer dig vänd mot oss och sjunger "ni håller oss vid liv"
och jag stod och trängdes i ett hav bland galna människor och insåg hur jävla bra ni egentligen är.

FAN VAD JAG HJÄRTAR DIG, joakim berg.


10:28

Egentligen har jag mycket internet, varenda kotte jag är hos har ju det. Och nu sitter jag i lägenheten på slåttervägen och bloggar från lägenhetsägarens dator, datamusen är nerkladdad med kokosolja för det ska man tydligen ha i håret... han erbjöd mig lite för "your hair is so beautiful" men jag kontade med "no, really it's a mess" så nu är han väl ännu mer besatt av att dränka mig med oljan. Haha vart har jag egentligen hamnat? Dom försöker mata mig med massa mat, det är självklart väldigt snällt men nej tack. Jag tror dessa människor är för snäll för sitt egna bästa och saknar vår svenska skygghet. Sak samma, vad händer med mig här nere? Igår var jag på rätt sida floden hos Pontus tillsammans med hans mamma, Robin och Daniel och vi kikade på Idol och lyssna på musik som får hjärtat hoppa ur bröstkorgen på en tjej som jag, så längt ifrån l.w man kunde komma kom vi fram till då.

Idag fyller min trolländska vän Robin 22 år, grattis fina fina du (upp till bevis om du läser denna blogg så som du påstår) Ska ner på stan nu och styra upp lite saker så jag kan se till så att jag kan få bli kvar i Trollhättan på en längre plan.

<3

"Avståndet svider men samtidigt är jag glad för din skull, att du flyger.
Saknad är något fint och gör återseendet större..."

14:45

Ja då sitter jag i Trollhättan hemma hos Robin och jag vet inte vad jag ska dela med mig av. Robin är minst lika grejt som jag minns honom +att jag slipper hans snarkningar denna gång. Kom fram igår kl 14:00 och där stod Robin och Ditte (kvinnan jag hyr rum utav) och hon skjutsar oss till mitt nya hem och mitt lilla bostadsyta men det blir vad man gör det till, som jag alltid säger. Väl på plats sitter jag och Robin och funderar över om dom är väldigt trevliga eller bara lite speciella... det får väl visa sig. Robin tog mig ner till stan, kollade in baren och andra saker värd att slänga ögat på. Men när klockan blev 20:00 insåg jag att jag suttit vaken i 36 timmar vilket resulterade i att jag drog benen hem till den kriminella delav av Trollis. 

EHH.. Nu ska jag släppa detta men passa på att meddela om att det kommer bli dålig uppdatering här då jag saknar internet. Men telefonen fungerar fint så slå mig en pling när ni undrar vad jag gör. Puss på er.

02:17

65 mil är ingenting, saken är den att jag inte vet hur länge det dröjer tills jag får se er igen, det är det som känns. Det är det som gjorde så att Sofie Thorsell fick mig att gråta som ett barn, samma anledning var det när jag sprang ut ur Sannas bil för att slippa säga hej då och samma sak kommer det bli om 30 minuter då jag ska åter igen säga hej då till mig gudagåva till far. Men innan det så ska jag dricka upp all läsk här hemma.

Vad har jag hunnit med idag? Jo frisörhäng i vanlig ordning, införskaffat mig en ny läsning, rövat med mig bästaste Simon till vallsta för att träffa fina familjen, träffat Sofie Hägg med sitt fina släp samt en annan fin människa som kanske är min jämlike när vi talar om förståelsen för aspartam. Ännu finns det ett så kallat hopp för människan.

-


10:16


(coffee is the answer... the question is pretty much irrelevant)

10:04

Aldrig rätt tid, inte heller rätt plats
men jag tycker om färgerna du porträtterar oss i.
Färgerna som ökar min tydliga olikhet mot allt det svarta,
färgen svart som tillkom i tidiga vår.

Aldrig rätt form, inte heller rätt sats
men för omgivningen upplevs vi inte, du blir inte vi.
Likt den tivolisnurra som får mig att vomera
får du mitt huvud att rotera & på nytt vankas vår.

 
Aldrig rätt tid, inte heller rätt plats
(jag saluför mig till världen)

köp min kärlek


10:32

Så, då var den dagen över och äntligen en ny dag. Taga inte miste för visst är det fint att fylla år så länge man slipper presenterna och all beaktande (tsssh..) Men jag tror jag klara mig ganska galant ändå, fick inte så många klagomål och folket gilla fikat. Men nu sitter jag hemma i Ämbarbo med handduken i håret och nysprungen och massa kaffe i kroppen så detta ser ut att bli en bra dag vilket gör det ganska förunderligt att tänka att IMORGON FLYTTAR JAG.... igen.
Men denna gång så kommer det bli mer än awesome får vi hoppas!


20:27








Presentkort
152 kronor i enkronor (till tuggummiautomaten)
Termosmugg
Kläder
Kaffe
Småplock
Tågresor
Pengar
Tuggummi
& favoriten, cola zero.

Grattis Micaela.

09:54


15:21

(Jag och Simon bakar smörgåstårta, första gången någonsin för oss båda men jag tror den blev god)




all done:


09:19


2005 - 2011

Året var 2005 och du svepte mig, hitta mig och var lagom awesome. Du var med under den viktigaste förändringen i mitt liv och under dessa 6 år har du alltid varit tjejen som lider av irriterande lågt blodsocker, tjejen som har förmågan att överrösta mig men under dessa 6 år har du har alltid sett till så att jag mår bra och det hjärtar jag dig för Lårre-Låks.






      
    (mjukisbyxor converse peacetecken sms mopeder & pojkar)

09:40

    "När jag var liten så ville jag bli stor.
     Nu när jag är stor vill jag bli äldre.
     När jag är äldre vill jag nog inte dö
     men när jag är död vill jag nog vara liten...."

           Micaela Larsson
         21 år på onsdag, satan.

19:11

   

l.w

Har du sett nån i ögonen, jag hittar inte dit.
Jag kan inte reglerna i spelet men du får gärna komma hit.
För nu smakar jag försiktigt och skiljer varmt ifrån kallt,
jag måste lära mig från grunden och jag måste omvärdera allt.
Du är svår att leva utan och jag är svår att leva med,
imorse hängde man Saddam i ett rep men jag har ingen skuld i det...

Jag har väntat på ett regn jag kan förlora mig i.
(jag hör ett hjärta som slår)
Inatt har jag bett för stunden och dimman drar förbi,
denna hösten blir nog vår.

16:54



19:35

 jag hugger         
    i sten

17:22

Just hemkommen från en fin och solig heldag i Hudiksvall tillsammans med Daniel. En snabb titt på marknaden, skateparken och samt en glass på donken gjorde min dag och nu är jag stadigt tillbaka hemma i ämbarbo, hungrig men saknar inspiration till att laga mat. Men nu ska jag ro ihop något, somna till och sedan iväg på tok igen.


10:18


                 (ben and jerry's, vin & sjuttiotalister)

11:20

Häng hos Eveline i vanlig ordning, hög på smärtstillande och klunkar coca cola light. Knäna vill liksom inte med så idag blev jag tvungen att hoppa över träningen pga protest från mina lemmar (hah, älskar det ordet) Tränat 2 gånger om dagen i snart 2 veckor så jag förtår resultatet av slitna knän, speciellt då dom sög innan också. Skönt med ett uppehåll också för någonstans har jag hört att man ska vila mellan varven. Så nu sitter jag här, ska fika med Mathilda senare om det går som jag planerat, men innan det ska jag göra ett studiebesök i gamla stan då jag ska studera fossiler i mänskliga förhållanden. Oj så kryptiskt, tydligt att man blir så som man umgås.. Puss

-

       

09:40

Nyfödda år pryder nackkragen på din slitna skjorta.
Det krävs ingen överdängare för att kalkylera sidorna i vår bok,
den finns där – blottad och pryd med veckade boksblad
men det känns fantastiskt att få bli styrd åt ett annat håll.

Räknade dagar,
en obehaglig distans och en konstig känsla, någonstans.


18:03



IDAG
Varit i Hudiksvall med mamma, Madelene och Vincent.
Köpt nya kläder och det slank ner.
God fisksoppa till lunch idag.
Vakna till liv, springa ner till kyrksjön
för att sedan promenera varvet runt med herr Eriksson.

torsdag

(ny design, tryck f5)







20:57

Wow, äntligen en ny bloggdesign. Ville mest spy på den gamla då den skar sig till innehållet något så fruktansvärt. Sitter för stunden hemma hos syster Sanna och ska snart se Efterlyst (så som jag längtat efter det prog) Annars har jag haft en väldigt fin dag, löpning i regnet följt av kafferep med Eveline och bytte sedan sällskap kl 18 till Sanna och har sedan dess myst in mig med vindruvor, pepsi max och tv'n hemma hos henne. Imorgon sätter jag mig på bussen till Hudiksvall för att kolla på systerbarn nr2 liggandes i magen och det gör jag tillsammans med mamma, Vincent och självklart syster eftersom det skulle bli en omöjlig uppgift annars... Varning för torr humor.

11:53

Det killar i magen, det väntas män i luftkatarr.

Här sitter jag, "träna bort din träningsvärk" IN MY ASS att det går, bygger bara på den. Fast det blir ju något utav det istället. Så nu sitter jag på plats, lyssnar på l.w (som vi nu säger) och en av hans finaste låtar som jag så dumt låtit försvinna ur minnet: FRU HJÄRTER DAM! Mhh tänk om man fick vara Lasse för en dag och få reda på hans hemlisar, skulle passa.

Nu ska jag nog ut och springa en kort runda i regnet, duscha och bege mig ner till Eveline och krama henne och låta henne ge mig massa svart kaffe och lyssna på bra musik samtidigt som jag kollar på henne när hon jobbar, livet kan vara fint.

17:57

Som ett starkt utanpåverk, skapad för att klandra.
Så länge en människa tiger så samtycker hon

Felet är ditt -
Världens, ljudlöshetens, grämelsens och bitterhetens.


-


09:34

Alltså det här med att sova, jag tror jag blev lite förfärad när jag fick höra att man sover 27 år av sitt liv. Har i alla fall lyckats dra ner den siffran till hälften, eller kanske mer därtill? Igår var jag med mamma hela dagen, från frukost till middag. Åkte till Bollnäs för att skaffa ett nytt pass men det visade sig att det var fullständigt onödigt så det blev inte av, istället köpte jag nya skor (som om det behövdes) jag intala mig själv det i alla fall. Sen kom lilla lillesyster in till stan för att färga håret så det gjorde resten av eftermiddagen. Kom hem 20:40 och mötte upp Simon för ett träningspass följt av film hemma hos honom, regnet var styvsint hela kvällen men hindrade inte mig och mina extremiteter. IDAG? Jo jag skulle kunna döda för lite chilinötter.



11:49


               ♥
          är magen glad
          så är människan glad.

14:06

 



12:33

Igår blev det kräftskiva, vin och fina vänner då Cesar bjöd till fest hemma i Borr. Fruktansvärt trevligt och i princip bara massa nya ansikten och det går alltid hem.

















18:38

Som en gudsförnekare uppenbarade du dig,
en ateist klädd i vitt.
Varför i helvetet fick du mitt hjärta att stanna?

Vitt står för andligt och rent, ärlighet och sanningar.
Det är livets, dödens och ljusets färg.
Den helar, befriar och renar.
 


16:11

Tackar Gud för finfint väder
och goda luncher tillsammans med fäder.
Tack för redbull i aspartam-modell,
och tack för att kassörskan slapp sin smäll –
på truten för att begära om legitimation.
Ja detta kunde ha styrt till en komplikation!

Ett sista riktat tack för friska extremiteter
och fredagens leende i millimeter.


10:37

Bloggtorka, så in i.

Just sprungit massa meter, träningsvärken från gårdagen börjar även kicka in så det blev tungt när backen börja luta uppåt. Men vad gör det om hundra år? I alla fall just duschat, ska klä mig sen vandra ner mot Ljusdal för en efterlängtad lunch tillsammans med syster, systerson och mamma! Efter det blir det massa ärenden, sånt som inte borde få vänta.


PRECIS ALLT

Du har så lätt att stampa sönder när du väl fått in en fot
ja det är så lätt att kasta kärlek där den vackert tas emot.
Men det är inte lika lätt att vara såld på nån som inte går att nå,
det är snart en vecka sen du ringde så jag börjar nog förstå.
Du kan så vackert sätta ord till alltihop när vi är två
för du har ett sätt att bara glömma när problemen tränger på.
Ett sätt att gömma mig för stormen när du vill och när du kan, 
ett sätt att glömma mig i regnet som om "lilla jag" försvann?

Du har så svårt att säga om jag ens betyder nåt för dig, jag räcker inte fram.
Du har så svårt att vara ensam så du går till "lilla mig"
men en dag försvinner jag ur dina ögon, som en svår och jobbig grej

Jag kan känna mig bekväm i dina ögon när du ler,
men du kan säga nåt så beskt så allt blir kaos och uppochner!
Jag tror inte du förstår allt som du säger om det vackra i misär - 
du har fått sol i dina ögon och har aldrig varit där...
Det vankas höst och du får ofelbart nåt underligt i din blick
och det börjar bli så lätt att genomskåda dina spel och dina trick.
Nu faller mörkret över stan och du går runt och sparkar löv:
som att vinka åt en blind och som att skrika åt en döv.

Du älskar bara rött och leker vacker romantik,
det är så lätt att haka på, det är sån lockande mystik!
Men en dag är allting preskriberat och en del av din lyrik
och jag har så svårt att balansera mellan trygghet och panik.
Det går ett hjärtligt litet tag, sen tillhör jag ett slag för sig - 
ett slag till intet dömt, ja snart är allt i tystnad bortglömt.

RSS 2.0