19:11

Slutade så där runt 17-17:30 idag och har from då tills nu städat mitt lilla hus och det behövdes verkligen. Storstädning stod på schemat då det blev till att damma, suga och få dammet att flyga. Nu tänkte jag luta mig tillbaka och njuta av en väldigt bra bok, om man ens får säga så när den är hemsk och verklighetsbaserad? Sak samma nu ska den läsas och jag ska imorgon avnjuta min sista jobbdag denna vecka och på torsdag kommer Maria som sagt på besök så det ska bli väldigt kul!


  Ett hett TIPS är att skaffa er en bra bok, man blir smart av att läsa! Så kom igen nu höjer vi IQvärdet

13:46

August blev så där hysteriskt trött vid 11 tiden, grinig och smocksugen. Somnar 20 minuter senare och lika gör jag... vaknar till av barnskrik och ser klockan: 13:08 och det var underbart. Lovad att sluta tidigt idag så nu återstår det att se vad klockan är då? Satsar 10 kronor på att det är runt 18:00 och då har jag stått vaken sen halv 7 och passa en liten gutt vid namn August, ge mig fredag och den där kramen vi snackade om. Är det sant att regler är till för att brytas?

 


today's drug


08:41

Klippte till mina gubbjeans som kostade mig 65 NOK igår och wow jag gillar dom. Ger dock en illusion om att jag har en enorm bakdel men jag har hört att vissa män gillar stora stjärtar så det går nog.
Hur som helst är jag åter igen hemma med sjukt barn men idag öser regnet ner i Norge så det fungerar och än så länge leker han och har humöret på topp men samtidigt är klockan bara halv 9 och lite mer. Jag tänkte att jag ska försöka få honom att sova vid sån 12 idag men av ren erfarenhet så styrs han av sin egna vilja och absolut inte av min, men idag kanske det ändras?

På torsdag är det röddag och jag lyckades få ledigt, då kommer Maria ut till min lilla Ö och det ser jag fram emot - mitt första au pair besök. Vädersnubben har lovat storsol och värme så om det stämmer ska jag då ta mitt första dopp i havet. Sen tidigt på fredag morgon drar jag mina ben mot båten som sedan tar mig till aker brygge och jag är då snart framme på centralen och sitter på tåget hem till Sverige. Den fredagen kommer bli en bra fredag, det känner jag typ i halva kroppen min.

-

         Om det ändå var dig jag skulle passa på hela dagarna
         då hade moster varit glad.
       

20:43

  

    Äntligen har jag hittat orden och jag hittar dina händer under bordet.
    Vi hinner bli något stort än, växa några meter innan sommaren blir oktober.

12:14

Solen skiner idag för första gången på väldigt länge men här sitter jag inne med sjukt barn, piss.
Och ledig på röddagar - vad betyder det? Nej sluta hänga läpp för nu är det bara 3 dagar kvar sen sticker vi igen. Bal på något som i detta fall får kallas slott för innebördens skull och tuuut tuuut tillsammans med Sanna och fler. Men nu sitter jag mest och undrar hur denna dag ska sluta?
Jag är verkligen svintrött eftersom jag är dum nog att inte lägga mig i tid, men samtidigt visste jag inte att en dag som i dag väntade mig. Hihihi eller nej fyfan vad jag saknar dig. Upp på tå igen!

10:44



Hur man går ner i vikt genom att räkna kalorier, lätt som en kalorisnål plätt!

Ett kilo kroppsfett är cirka 7000 kcal (kilokalorier), så om du vill gå ner ett kilo måste du ha gjort av med ca 7000kcal mer än vad du ätit så om vi säger att du ligger på ett kaloriunderskott på 500kcal per dag kommer det att ta ca 14 dagar att gå ner ett kilo. Med kaloriunderskott menar jag följande: En kvinna som är relativt aktiv ska ha 2000-2300 kcal/dagligen men om du sänker intaget med 500kcal så fungerar teorin. Det är varken snyggt eller hälsosamt att gå ner i vikt snabbt för det är jag själv ett bevis på. Man blir sliten och trött och det syns tydligt hur mycket stryk kroppen får ta. Så det bästa är att låta det ta den tid det behöver för kroppen att ställa in sig på att gå ner i vikt.

Men det enklaste sättet att räkna kalorier är att anteckna, anteckna och anteckna! Jag skrev hur mycket kalorier det var i min frukost, lunch och middag och allt där emellan. Det är superenkelt att räkna så länge man är den som själv tillagat maten, är man ute på stan eller äter hos någon så får man helt enkelt gissa sig fram. Men då krävs det att man vet hur mycket tex ett äpple innehåller osv och då gäller det att läsa på, jag själv är som ett levande uppslagsverk och har koll på de flesta råvarorna. Detta är lätt att ta reda på och allt står på internet men om du väl läser på förpackningen kommer du se hur tydligt och enkelt det är att läsa av innehållsförteckningen.

Det är i princip alltid så att allt står per 100g och då är det bara för dig att antingen väga maten med en köksvåg eller helt enkelt tänka logiskt och dela upp maten. Tex: Maten har en nettovikt på 300g och innehållsförteckningen räknar per 100g så delar du bara upp maten i 3 jämna partier så vet du kalorimängden, svårare är det inte.

När det kommer till att anteckna menar jag också att du ska skriva upp hur många kalorier du gör av med, är du osäker så läs igen på internet för där står det mesta som sagt. När dagen är slut vet du exakt hur mycket du ätit och hur mycket du förbrännt. Sköter du detta korrekt så går du ner i vikt.

09:14

 
Här sitter jag och håller tummarna
för om något så skulle det sitta väldigt fint.
Närmare till att slippa en social chock
och tillgång till typ... frihet?

Nej man ska inte hålla allt för hårt
så nu väntar vi.

today's drug


20:01


19:25

Dålig uppd. men jag tror ingen lider nöd alls faktiskt. Inte jag i alla fall då jag haft en väldigt fin helg! Åkte in till stan igår och träffade Frida med familj och trampade senare vidare till centralen för att möta upp Maria, Stina och Yosefin. Gick senare till Oslo's fina secondhand butiker och hittade nya fynd men det visar jag en annan dag för jag orkar verkligen inte ens koppla in kameran i datorn. Jag och Maria åkte vidare hem till hennes au pair familj och satt där och småmyste och hoppade senare in i bilen för att åka till Frida och André och där spenderades kvällen och natten.

Idag lyckades jag sova till nästan 13:30 och det minns jag inte när jag gjorde sist men som sagt, det behövdes! Kom hem till Nesodden för ca 1 timme sen och sitter nu och poppar Amy Macdonald, mest bara för att jag glömt hur sjukt bra hon är! Imorgon är det måndag och en veckas arbete startar igen, men nu är det sista tills jag kommer hem igen, 2 gången på väldigt kort tid men det känns superbra!

23:06

Här sitter jag i Larvik och diggar daniel adams ray tillsammans med finfolket.
Hem känns väldigt nära nu.

11:41


                          drar till stan, häng med svenskarna.


<3




23:58

M = Mikaela (jag)
G = Gustav von Stigestadh

m - salt o peppar
g - svett o blod
m - kallt o varmt
g - eld o vatten
m - vått o torrt
g - justin bieber o slipknot
m - mikaela o von stigestadh
g - plus och minus (är vi veeerkligen motsats?)
     för om inte är du ju diskad likks
m - menade mest ditt efternamn och mitt förnamn, det får mig att låta så högboren!
g - trött o pigg
m - gult o blått
g - sneakers o myggjagare
m - hitler o judar
g - ryssar o laika
m - mjölk o oboy
g - kapitalism o kommunism
m - astrid lindgren o stephen king
g - ubåt o x-wing fighter

(och denna lek är den jag har asökt patent på, ha det nu ska jag sova gott)

12:50

Ja idag ska jag till Tusenfryd, eller om exakt 10 minuter och det är kallt och regningt men har man lova 2 små barn så har man. Önskar det kunde komma lite sol snart för nu har det varit väldigt grått här i Norge ett bra tag. Kollade även in vädret igår och veckan som kommer bjuder endast på lite sol men helgen då jag åker då ska det vara storsol och 20+ (självklart) men man kommer inte långt med bara sol, hellre hemma och hälsar på igen en sväng. Sen som sagt, storstan och äventyr söndagen den 5/6. Så med det i tanke klär jag på mig extra kläder och smiter iväg, puss.

-

Jag vet hur du ser ut i inga kläder, kan det va därför du blev obekväm när?
Visst du kan klippa dig skaffa en annan tjej men när du strippar och klär av dig är det samma grej.
Jag glömmer aldrig dina hemligheter, det du är räddast för fast ingen vet det.
Visst du kan rycka på axlarna spela ball och fast du tycker du lyckas vet jag i alla fall
och du försöker hålla masken så du kan sväva över marken.

Visst du kan skratta och låtsas som ingenting men jag vet allt om dig, för du har varit min.
Du är nån annan nu i och för sig men när du strippar och klär av dig är det samma grej.

Vi stod i fönstret bara du och jag och jag viska det jag vet att du vill ha.
Du vill att alla ska se så jag håller kvar men när jag bad dig att vänta så var du redan klar.


                          v.m

09:40

"Medans-du-väntar träningen"
Och med det menar jag precis det jag menar, otroligt va? Jag småtränar alltid medans jag väntar på småsaker som tex - medans barnens gröt kokar, medans datorn ska starta, tills toan ska bli ledig (you name it) och det är väldigt effektivt för då får man in träningen i vardagen som jag tjatat om innan och att få träningen vardaglig är bara ett plus då den inte känns lika jobbig längre.

Men träna? Ja jag menar inte att jag springer 3km eller hoppar hopprep. Nej det är väldigt enkla saker som situps, benböj, armhävningar ja såna saker man snabbt och enkelt kan göra. Och detta gör så att jag har gått från ca 300 situps/dagen till 500. Men kom ihåg att det är omöjligt att punktförbränna så bara för att vi tränar en massa mage så försvinner inte fettet vårt utan det är upp till kroppen att bestämma, men vi kan alltid slimma och bygga upp en tightare kropp.


20:37



shut up and drive.


18:34

Dom senaste dagarna har jag verkligen uppskattat mina au pair-föräldrars yrken, kommer till nytta då man inte behöver säga ett ord men dom förstår ändå. Så med det sagt har jag haft den mest syssellösa dagen sen jag kom hit (ja om man inte räknar med den första veckan)

Laga frukost + matsäck. Leverera Lea. Städa halva huset + tvätt. Hämta Lea. Laga Middag

Så det har blivit mycket slappande och lite träning, storsatsning på G? Nej jag skulle inte tro det... Imorgon blir det i alla fall en tur till Oslo's största nöjespark med barnen och Kjetil så det ser jag fram emot. Samtidigt ser helgen bra ut och nästa fredag kommer jag hem igen, wow.


15:26


    Satan i gatan
    vad det skaver,
    långt där inne.

    knut alltså
    fyfan vad onödigt.

today's drug


19:52


Du går med blicken vänd, kan du ha sett mig än?
Någon borde byta stad för nu kommer allt tillbaks:
ett födelsedagshotell
en vanlig Skanstullskväll.
Jag minns bara allt det bra, allt som var du och jag
men aldrig, aldrig kommer allt tillbaks
nej aldrig, aldrig allt som var du och jag.

Men jag glömmer aldrig bort vad du gjort.

I samma låga skor och leendet du log,
såhär kan det inte va.
Du bjuder på cigg igen men nu så till fienden
säger att allt är bra, hur fan kan du spela glad?

Aldrig, aldrig inte en enda dag.

Du kan gråta mitt på gatan
men jag glömmer aldrig bort vad du gjort!
Du får passa dig som satan
för jag glömmer aldrig bort vart du bor.

Gick omkring i ditt kvarter tills det blev för kallt,
tänkte ut en dialog mellan oss och allt.
Lampan släcktes i din hall och jag gick hem igen
för har inte glömt vad du, har inte glömt vad du gjort.

-



mer bilder sen helgen, på beställning
Även så tror jag att Sanna gillar sina skor






10:32

Sitter inne på Saltopeppar.se och njuter av deras utförsäljning av hoopsklockor, undrar om jag ska passa på att införskaffa mig en? Samtidigt är det satan i gatan som levererar då jag ligger utslagen efter att ha rensat rabatter och krattat gården, men solen tittar fram då och då så det är synd att klaga.
    
blir nog denna skönhet ifall jag får fingrarna ur arslet och faktiskt äntligen köper den!
Sak samma - Norge känns ovanligt främmande och världens längsta promenad hjälpte inte heller.


.

   


19:36

Vad har hunnit hänt sen sist? JO EN MASSA... Kom på att jag ville visa mina 2 fynd jag gjorde inne i stan idag och sen meddela er alla att jag snart är hemma, igen! Inte ens 2 veckor kommer det ta för den 3/6 är jag på plats för att spendera helgen i Ljusdal och se lillesysters bal och förhoppningsvis bli bjuden på jordgubbar av en kär vän (då jag står för oboyen) och sen på söndagen sitter Sanna och jag på bussen till Stockholm för ett annat litet äventyr!



18:19


awsome weekend

Jag har haft en väldigt grym helg hemma i kära hälsingland! Började men att jag kom hem på fredag kväll och käkade middag med min fina familj och sen var väl tanken den att jag skulle sova tidigt men nej nej... istället hamnade jag på en inflyttningsfest hos Sonny och det var trevligt.
Lördag sprang jag massa ärenden och inhandlade som nämnt trevliga saker och en väl behövd väska! Sedan var det grillning som stod på schemat tillsammans med Sanna, Daniel, Linn, Lillill, Madelene, pappa, Ulrica, farfar och Ulla. Sedan drog vi våra ben till min gamla lägenhet som nu tillhör Sanna och Daniel igen, väl där börja vi dricka och jag började mitt klagande över deras dåliga musiksmak och drog igång Maggio och taggade till max och där sitter "problemet" för det blev verkligen till max... väl nere på rosehills befann jag mig i det stadiet att jag skulle kunna ställa upp i
tävlingen: VEM ÄR FULLAST HÄR? Men fy och fan så kul det var så jag backar nog inte på den.
Söndagen blev det dags för min hemlis som jag skrivit om tidigare och hemlisen i detta fall var en tatuering och det kan nog vara det smartaste draget jag gjort denna helg! Söndagen avslutades med film hos Tobias med endast de bästa människorna.
Måndag var min sista dag och den blev fylld av massa godis och skratt, nya böcker att läsa men även några tuffa men kloka beslut. Kvällen blev sen och jag sa hej då till fina vänner och satt på tåget 03:05 påväg  tillbaka till kära Norge igen efter 10 timmar på tåget.


lördagen





tatueringen


jag kommer

fula, men fan så bäst tillsammans.... när man rockar veronica maggio (förkärlek)

13:37

Vad ska jag säga, jag är så sjukt äckligt lycklig nu så jag vet inte vad. Världens finaste familj, älskade lilla Vincent och ännu bättre vänner. Träffade lilla thorsell idag och hon berättade att hon hade suttit på stationen igår och vänta på mig när jag skulle komma in men på något vis gick vi förmodligen om varandra utan bättre vetskap, men bara över att få dela den informationen så gled mina smileisar upp en aning för fyfan vilken fin tjej och vilken fin tanke. HUR SOM HELST så kommer jag inte sitta här nå mer denna helg så vi snackas vid när jag faktiskt känner för det för nu har jag sååå mycket bättre saker för mig. Ikväll blir det grillning sen mysfylla på rosehills (höhö) och det tillsammans med alla mina bästaste vänner och på toppen av det lite social kontakt med mina grabbarna grus som jag elskar.

Och p.s dagens bästa köp - alkohol, nagellack och en ny packväska att bära på och det mina vänner, det behövdes verkligen då min gamla var nätt och slätt typ ett... garnnystan?

19:38

Psst..

Simon fick just sin norska lön och gissa vem som ska betala mina nötter ikväll - slå till på de dyra? Är i alla fall klar för dagen nu, Simon jobbar till 20:00 efter det ska vi gå till butiken och handla matsäck tills imorgon och sen ska vi dammsuuuuga en massa damm som Simon så fint tog med sig från Sverige! Oh orkar inte vänta mycket längre nu för nu vill jag vara hemma men det är bara 22 timmar kvar nu.
Dagen har varit jobbig, så som jag målade upp det innan. Har inte gått så långt på länge så som jag gjort idag, upp och ner för den där backen som jag skulle kunna spy på och så snart Simon är klar ska jag bestiga den igen. Men jag får ju nötter nu så då är det ganska värt att gå där?

Upp 04:30 imorgon, in i huset och göra matsäck och äta frulle. Ta bussen till båten som går 05:45 och 30 minuter senare är vi i Oslo. Tåget går 07:25 och med tanke på att vi kommer in på aker brygge så får vi dra våra väskor genom hela staden men sen blir det till att sitta still i 11 timmar så inte mig emot.


10:47

  • vita converse tvättad
  • huset städat
  • middagen planerad
  • tvätten tvättad
  • tvätten hängd
  • bytt sängkläderna
  • diskat upp disken


    KVAR ATT GÖRA

  • LAGA lunch + middag
  • hämta barnen
  • städa mitt lilla hus
  • packa

Klev upp 07:22 och haft fullt upp tills nu, tänkte försöka hinna andas en stund innan allt börjar om igen. Känner att jag blir slavdriven idag för första gången men det känns nog så för att jag är 100% redo att bara släppa allt och åka hem till min fina familj och bättre vänner. Så det mesta som kommer ske innan 06:00 imorgon kommer kännas tungt och tråkigt men snart så... Helgen är planerad och känns störtskön då jag på fredagkväll kommer hem vid 18:00 och ska RAKA VÄGEN HEM och träffa pappa, ulrica, madelene, vincent och om jag har turen på min sida kanske jag har någon till syster hemma? Sen om jag har orken efter att ha rest i 11 timmar så ska jag dra mina ben till en inflyttningsfest. Lördag där emot är i topp - Ljusdal, banken, FIKA? besöka någon söt tant, middag hemma med familjen, rosehills! Söndag är det äntligen tid för att utföra min hemlis och följer upp det med en middag hos familjen eriksson. Men sitter nu och glädjer mig över att jag har 9 timmar kvar att arbeta.


19:29



 + Pepsi max
 + Äntligen en egen toalett/dusch
 + Jobbar endast 1 dag till

 - Vädret
 - Lång tågresa hem (11 timmar)

10:08

Efter en fin, lång morgonpromenad i solskenet (självfallet) så sitter jag nu i min lilla stuga med datorn i knät och kollar på gårdagens 17 maj bilder. Vilken överskattad dag, patriotisk andedräkt vart man än vänder sig men det var lite mysigt också. Fick smaka på römmegröt och det är en norsk specialitet,  en vetemjölsgröt som kokas med sur grädde tills fettet frånskiljs som smält smör som simmar ovanpå. Gröten kan antingen ätas med kanel och socker eller som den är. Den sura smaken från grädden slår tydligt igenom, varför somliga har svårt för rätten. För andra är det en delikatess men det var det verkligen inte om jag får säga mitt för bläääää men Simon gillade det faktiskt.

Nu ska jag kolla på ett avsnitt av en väldigt bra serie, städa och sen måla huset. 2 dagar kvar nu, yeay.

syttende mai








23:01



   hon är så väldigt snygg
   den här tjejen,.


-


today's drug


16:24


  

13:53

Uh, regnet faller ner och det är ruggigt ute men samtidigt lite mysigt. Jag har legat inne hela dagen och kollat på vänner och även one tree hill men det går inte så bra. OTH påminner förmycket om fina tider, då jag var 15-16 och jag har aldrig haft så kul som jag hade då. Så för att slippa bli helt så där nostalgisk så tömmer jag datorn på allt som får mig lite down för tillfället, jag skyller på regnet.

2 dagar kvar till 17 maj och bara 2 dagar kvar tills jag kommer träffa på Emi Svedberg igen och det är väl ca 2 år sedan sist (nr 2 upprepar sig tydligt) men innan det blir det Nesoddens "nationalparad" och sedan bjuder familjen hela släkten på lunch hos oss så det blir trevligt. Efter allt så sticker Simon och jag in till Oslo och lever livet med de andra svenskorna. Och VI ses om 5 dagar ♥

one more week


16:15

            
Först så blir det en välbehövd dusch sen bär det av för att höra lilltjejen Lea uppträda med skolkören,
17 maj sånger står på spelschemat. Efter det går jag och Simon promenadvägen hem och hemma väntar räkor och vin på oss tillsammans med familjen uppföljt av en bättre film och sedan rådissar vi melodikören på tv'n ikväll. Sveriges smak kan ta sig i stjärten för det där har inte jag röstat fram iaf ♥

15:21

Jag har insett vilket mix-match par jag och Simon verkligen är, se så som vi matchar varandra idag. Jag tog "mina" och han tog sina och så insåg vi senare att vi såg likadana ut idag.... är det en slump?
Eller var det meningen då vi har målat på huset hela dagen idag, man måste ju börja undra alltså.



Du kan helt omöjligt vara fulare än vad jag har varit idag alltså, detta tar priset i fulhet. Annars så ser det ut som att efter jag kommit hem från min julisemester i sommar så kommer jag att få åka utomlands i augusti, känns ganska rätt så där okej om jag ska vara ärlig då gratis alltid smakar bäst.


-


21:06


Nej det kommer inte som en chock för någon när jag säger att grönsaker och frukt är nyttigare än godis men jag säger det ändå. Nyheten är väl den att ett bättre alt. är att byta ut dippen mot salsa för salsa är nyttigare och innehåller mycket mindre kcal än vad dippen gör. Och kära ni, jag lovar att salsa + äpple går hand i hand. Sen så har vi nötter som är rik på energi och innehåller mycket bra kolhydrater.


18:49

Pissdag säger jag bara, fy farao för att ha så här sega och tråkiga dagar... nu kan det bara bli bättre och det blir det snart då jag 20:00 har en skypedejt med fina söta syster Sanna Trosell. Innan det ska jag och Simon ta en tur till butiken, vi tar den som ligger "närmast" idag bara för att jag är helt slut.
En fin morgonpromenad före en värre storstädning och en katastrofal tur till dagis för att hämta August. Pappa Kjetil sa innan han drog till Oslo att jag skulle möta upp hans mamma beste mor på skolan efter att jag så fint hämtat August, minutrarna går och jag undrar vart hon är, minutrar blir till tiotal i flertal och jag ringer Kjetil - han glömde säga till beste mor att hon och jag skulle mötas. Där har jag stått på en parkering och försökt underhålla en otålig trött liten gutt helt i onödan så då får jag gå med honom hem och det är alltid en utmaning. Så därför fina människor blir det just den butiken som egentligen inte heller ligger nära och för att ta sig dit måste man gå uppför HELA vägen och fan vad jag inte ser fram emot det nu. Men att handla något gott - ja det ser jag verkligen fram emot.


       


12:48

     Levererat, promenerat, kreerat, presterat.
     Städat, tävlat, strävat.

Nej men på riktigt, slitsam dag och bättre blir det inte så nu vill jag bara lägga mig och sova! Cecilie är hemma från sjukhuset, fortfarande dålig men hemma i alla fall men hon får inte störas så jag känner mig som en elefant när jag drar runt, lagomt smidig. Ska hämta en trött och sur 2åring och samtidigt hinna laga middag och allt annat skit som ska göras (Hur har dom klarat sig innan?) Helg kan man ju tycka men nej min helg kommer vara så här hela helgen då Kjetil behöver all hjälp han kan få....
1 vecka tills jag kommer hem, jag ligger och intalar mig det när jag har det så här men synd att klaga!

  
Försöker också lära mig dricka kaffe men det ger inget resultat ännu eftersom det fortfarande är för mycket vatten och för lite kaffepulver i min kopp. Men det ska fan gå, kaffe ska göra mig pigg dagar som denna och är även bra för förbränningen! Skit ner er, nu ska jag poppa kings of leon.


20:55

Nu har jag en bra film, en pojkvän liggandes i min säng, en isglass jag gjort själv av fun light, extra tuggummi x2 och pepsi max serverat med frysta vindruvor (vissa har det väldigt bra) och samtidigt glädjer jag mig åt min far då han kommentera inlägget innan med följande:

         

14:12

Baletten igår var grym, kanske för att det var så mycket mer än bara balett. Småbarn som dansade hiphop, jazz, klassisk och annat tjoffs. Blev helt förtrollad av en tjej vid namn Veronica (ålder ca 15-17) som dansade solo och jag kan väl påstå att jag hade min första wow-upplevelse när det gäller dans, hon var så bra att jag efter föreställningen måsta gå fram och påpeka att hon var super! Hon blev väldigt glad och då blev jag också glad. En annan notis är att jag lyckades göra en korrekt håruppsättning på Lea, en stjärna är född men det var inte svårt så ja ja.

Cecilie är i alla fall fortfarande på sjukhuset men dom finner inget fel på henne eller bebisen så det är på gott och ont, barnet mår bra men hon har väldigt ont. Hon kommer eventuellt hem imorgon så fram tills dess ligger det mer ansvar på mina axlar men jag har väl vuxit in i rollen som hemmafru nu och gillar det en gnutta, men det skulle vara skönt att få lite service och just därför kommer jag hem - JUST DET PAPPA, frukost på sängen och städat rum, eller? Haha nej det blir nog inte av.
Så idag ser jag fram emot att laga middag till familjen, kul det där med att laga mat åt andra men det som suger är att plocka reda på allt efteråt! Som sagt, allt är på gott och ont så puss och ha det gött.

+ vs minus



+ Solbränna från Norge
+ Läsk
+ Frysta vindruvor

- (Inte idag)


09:46

Ligger nu i mitt lilla hus efter leverans av barn och en redig promenad, solen börjar komma fram igen efter nattens regnväder så den välkomnar vi med öppna armar. MEN VAD HÄNDER IDAG? Gruva mig inför morgondagens storstädning av huset då det är fredag kanske, eller nöja mig med tanken att det endast är 5 dagar kvar till 17 maj och 8 dagar kvar tills jag kommer hem på besök. Hoppas vädret är på min sida bara, skulle vara mysigt att träffa fina vänner med en värmande sol en hel helg. Men nu ska jag sluta skriva, gå och kissa i medvind, slöa till 1000 då jag har möjligheten och sen dricka lite:

                 


23:16





                                                                                                                 ♥


today's drug



Hämta barnen, göra middag, ta Lea till den sista chansen till att träna till Balettföreställningen för ikväll kl 19:00 är det balett för hela slanten och jag ska se fram emot att mellan kl 16:30-19:00 sitta och vänta utanför under träningen och sen sitta under föreställningen (yeah) Men jag ser fram emot att se henne dansa faktiskt. Ska nu öva på att göra en sån där "balettknut" av håret hennes, men det går nog an.

min humor:




09:27

Igår kväll plinga det fint i Kjetils iphone och så kom han senare fram till mig och läste smset högt så jag skulle höra, fattade inte vad som var så grejt först men sen visade han vem smset var ifrån.
Jag vet inte hur eran inkorg ser ut men det var ett tag sen jag fick ett sms från Norges kronprins, speciellt där han önskar mig en trevlig helg så där lagomt privat, två män emellan liksom.


nyttiga val


14:15





12:43



 Veronica Maggio
 Solen steker
 Ledig fram till 15:30


-


  soon to be.

22:11

Idag har det varit en speciell dag, Simon har lärt mig hur man murar så jag fick testa på det tillsammans med han idag och vid sån 15:30 kommer Cecilie ut och säger att dom måste åka till sjukhuset för hon har kramper i magen och då detta är väldigt seriöst eftersom hon är gravid och förväntas föda i Juli så hon trodde att något var på gång. Så mitt i all stress och nervositet så fick jag skynda upp till skolan för att berätta för Lea och ta med henne hem, laga middag och få henne till att göra läxor och sedan på balett och allt detta på endast 2 timmar så ja pulsen låg väl någonstans uppe bland stjärnorna tippar jag på. Men nu har iaf pappa Kjetil kommit hem men Cecilie får ligga kvar på sjukhuset ifall något händer, uah känner jag men jag känner också en viss glädje:


        


Vädret har varit fantastiskt idag och det ska fortsätta så hela veckan så imorgon blir det en fin dag känner jag. Nu ska jag läsa bloggar som en nörd och sen kolla på något bra tillsammans med mr bra.

10:43

Blogg.se har verkligen krånglat för mig men nu ser det ljusare ut. Tar mig en liten paus så här på förmiddagen efter att ha serverat frukost, levererat, städat och plockat undan vinterkläderna. Simon står ute och murar han, känns bra att ha honom här så jag slipper vara så ensam ute på Nesodden ;p

Ikväll är det balett som står på schemat, megatrött just nu men det ska nog bli bättre.


16:56

Jag och Simon har legat ute och glassat hela dagen i den varmaste solen i år, helt sjukt varmt. Känns över hela huden att jag har blivit brun, speciellt i ansiktet (sträv och go) vi är varma människor i par.
Igår var det trevligt i Olso, mötte upp Frida halv 1 och gick och kikade i affärer och mötte upp Simon på centralen några timmar senare. Blev äntligen middag på det där stället jag tjatat över - YAYA's och det var gott. Det blev kycklinggryta i kokosmjölk med massa grönt och starka kryddor, Frida went all crazy och beställde vårrullar medans Simon tog något hopkok med ris. Kvällen avslutades hemma i mitt hus tillsammans med Simon då vi kollade på filmen The way back och om ni inte sett den så tycker jag ni borde slänga ett öga på den. Somnade fint gjorde vi, tillsammans igen.

    

Mat kl 18 sen en kvällspromenad med Simon och imorgon börjar allvaret igen, ha det gött tills dess.


23:33


  Torsdag 30:e Juni
  finns det en så finns det flera.

10:46


  alltså detta hår är ju väldigt långt nu, wow vad nöjd jag blir då. Och nej det är inte löshår trots att det är
  många som tror det - it's all me baby. Nu drar jag till Oslo och hem har jag med mig Simon Eriksson.


today's beach drug


-


     but I see your true colors shining through.


19:17


August är som mysigast när han är trött och snäll och tjatar på sina föräldrar att få följa med mig till annexet och se på film på min dator. Och så måste han ju även sitta lugnt och fint, då gillar jag han.

14:36

Idag är det exakt 2 veckor tills jag kommer hem på besök och ju mer jag tänker på det ju svårare är det att stå ut med tanken på att 2 veckor är 14 dagar. Men idag är det också -



Dock finns det en liten hatkärlek mellan mig och fredagar då fredagar betyder storstädning utav huset och det är något jag kallar STORstädning. Men nu är jag i alla fall klar och ligger och andas i 1 timme för sen ska jag bege mig tillbaka till skolan för att hämta unga lilla fröken.
Trots att jag som sagt har en hatkärlek till fredagar så är denna fredagen fin då jag vet att imorgon ska jag möta upp fröken Granholm och det bästa av allt är att herr Eriksson kommer med 14:30 tåget till Oslo och stannar i hela 13 dagar här, dock för att jobba men ändå. Massa mys med min finaste man.

19:28


På lördag har jag den fördelen att tillbringa min lediga dag tillsammans med Frida Granholm
(en tjej i converse helt enkelt)


17:44

Mmmhh, sitter och äter en väldigt god middag ensam i ett stort hus i Norge. Pappan är i Sverige och mamman hos väninnor inne i Oslo. August är hos farfar och Lea kommer hem vid 19:00 och så är det barnpassning som gäller, natta helt utan mamma och pappa i huset. Själv tänker jag efter min middag gå och handla någon god liten nöt att knapra på ikväll då jag nått mitt -2kg resultat! JIPPIE.



Skiva paprika, morötter och rödlök och ställ in i ugnen i en form, häv även en gnutta soya och krydda med svartpeppar och cayenne. Undertiden allt det står i ugnen och myser så hacka lite sallad, idag blev det gurka, isbergssallad och oliver. När du tycker allt i ugnen ser färdigt ut så häv då över det i salladsskålen och vipps så har du en väldigt god middag a lá Mikaela.

mine



09:10





Det finns många tekniker att gå ner i vikt, så som: LCHF, GI och flygvärdinnedieten och dessa är bara få av 1000 olika. Men det finns en anledning till att dessa är bland de största och mest kända metoderna och jag ska förklara lite kort om alla så ni hänger med.

LCHF
Det innebär att du ska skippa kolhydrater och alla lågfettprodukter, strunta i nyckelhålsmärkningen och äta massor av fett i stället. Det betyder att du äter kött, fisk och skaldjur som vanligt men struntar i potatis, ris och pasta. Men lägg till ordentligt med fett, en rejäl smörklick eller en fet, god sås.

GI-metoden
Ett mått på hur snabbt blodsockret stiger efter att du har ätit livsmedel som innehåller kolhydrater. Det handlar alltså om att byta ut livsmedel som får blodsockret att åka berg- och dalbana mot livsmedel som håller blodsockret på en jämn nivå. Det innebär att du inte ska äta exempelvis potatis, vitt ris, pasta, bröd, hamburgare, pizza, godis, kakor, läsk. Jag kan förresten återkomma till den där berg- och dalbanan en annan gång för det är intressant att veta.

Flygvärdinnedieten
Allt bygger på att man äter mycket proteiner och lite kolhydrater. Proteinerna ger nämligen en mättnadskänsla som räcker länge, samtidigt som man tvingar kroppen att göra sig av med glukogen (socker). Eftersom glukogenet binder runt 3-4 kilo vätska, som kissas ut så visar vågen mindre.

Det finns förstås fler metoder som inte redovisas här, exempelvis: atkinsdieten, ISO-metoden, tallriksmodellen, stenålderskost, ABS-dieten och medelhavsdieten. Ja som ni ser finns det ju ca 129057 stycken och just därför kommer vi in på "Mikaela is AWSOME-metoden"
Med det menar jag mest att om ni vill träna och gå ner i vikt eller rent ut sagt bara må bra själsligt och kroppsligt så får ni ett tips och det är att hitta er egen metod, vad passar bäst för dig? Jag hatar när folk kommer till mig och säger "Hallå det där ska inte du äta, du kör ju ...... metoden" Nej jag äter väl bäst fan jag vill? Jag har plockat mycket från GI-metoden men jag håller mig inte till den som om det vore min gud, nej jag äter som sagt vad jag vill när jag vill. Men nu ska ni få se vad jag håller mig ifrån helt:



Men det här med inget socker är bara nu de första 21 dagarna och jag har bara 11 dagar kvar. Sen blir det saker som glass och naturgodis för det är något jag aldrig tänker ge upp. Saker jag äter nu när jag känner att jag bara måste HA så blir det massa frukt och nötter, slinker även ner något popcorn ibland. (hih) Men poängen med detta inlägg är att du ska komma på vad som passar för just dig och dina behov, ät massa godis om du så vill men räkna alltid in det i dagens kcal för att lyckas med träningen. Och detta kära människor är Mikaela is AWSOME-metoden. Lycka till ♥

-

 


today's drug




14:00

Sliten som skatan i gatan och med det säger jag av ren inspiration från Veronica Maggio som jag snart ska få se live för andra gången! David och jag, vilket radarpar. Nej men åter till poängen - jag är trött.

07:00 Står och lagar frukost, packar lunchlåda, se till så att barnen äter och alla andra tusen saker man bara måste göra när man är liten (kamma hår, borta tänder, klä sig m.m.)
08:00 Påväg till skolan med Lea och vägen dit kändes ovanligt lång då praktiskt taget fick dra fröken hela vägen och lyssna på hennes "ljugerier" i så där 20 minuter nonstop.
09:00 Är tillbaka i hemmet, diskar och städar upp allt stök från frukosten och eventuellt gårdagskvällen som i detta fall stämmer in fint, i Norge stänger man inte köksluckorna eller ställer in själv i diskmaskinen. Men tro inte att jag klagar, det som suger är att plocka ur helvetesmaskinen.
10:00 Somnar jag fint i min säng, vaknar 30 minuter senare och går ut för att klippa gräsmattan som är sjukt jävla stor och deras gräsklippare är nog från 40talet då man får putta den hela tiden. Så 2 timmar senare är jag klar med helvetet och helt slut i kroppen!
12:30 Är jag som sagt klar och borde ha satt mig och vilat men går in och viker tvätt, plockar och bäddar alla sängar så nu klockan 14:00 ligger jag fint i mitt lilla hus igen och är fri fram till 16:00 för då ska jag hämta mina fina bråkstakar igen.

Dom ska jag väl underhålla och se efter fram till cirka 19:00 ikväll skulle jag tippa på. Efter det beger jag mig ut på en promenad i hopp om att jag är utvilad då. Puss

22:37

Nerbäddad i en nybäddad säng, frysna vindruvor, värmen på i högsta hugg, nystädad känsla med svensson svensson säsong 1 på dataskärmen. Blir det mycket mysigare?

17:18

Efter att jag pissat klart i motvind begav jag mig ut för att klippa familjens gräsmatta men då kom regnet så då log jag för några sekunder för regnets skull eftersom jag då skulle slippa gräsklipparen men nu är jag less på denna kyla som skulle varit majväder med sol. Så istället har jag städat hela mitt lilla hus (hela mitt lilla hus, låter jobbigt) och flyttat om på möblerna i sovrummet så nu känns det mycket bättre här i mitt nattrum i blåa färger. Familjen är på tur i Oslo för att Lea ska kunna besöka läkaren, hon är pollenallergiker och eftersom vi haft det väder som vi lyckas fått så bröt allt ut mycket tidigare än vanligt också mycket värre så ni skulle se de mediciner jag är tvungen att ge henne. Först ögondroppar och nässpray sen zyrtec och sen innan hon ska sova blir jag tvungen att sätta ett rör för ansiktet hennes så får hon andas in ett medel som ska ta bort all skit som sitter på luftrörern hennes. Varje gång jag ser henne då så blir jag så ledsen, lilla Lea med massa mediciner.

Även jag har reagerat på all pollen här ute då det kliar i ögonen och irriterar sig i halsen min, men jag har fått lite piller att knapra på, lyckliga jag. Nej men nu ska jag även sluta med detta och se om torktummlaren är färdig sen hitta mina örngott som är puttveck.
 
    
    
                                                               sliten tjej med kiss på byxbenet


16:48



Ett roligt träningssätt till sommaren kanske kan bli simning? För utöver att simning förbättrar din kondition är det också bra för musklerna. Du kan välja simstil efter vilka muskler du vill stärka - eller blanda för att gå igenom hela kroppen. Här kommer några bra exempel:

Frisim (tränar främst)
Armar, bröst, rygg, magmuskler, höfter och lår. Tänk stort och långsamt. Det är bättre att göra få, kraftfulla simtag än många slarviga. Föreställ dig att din armbåge ska vara överst vid armtagen, sätt handen lite snett i vattnet framför dig, stick ner den djupt och dra den in mot dig själv.

Bröstsim (tränar främst)
Lårens in- och yttersidor, översta delen av bröstet, överarmarna även övre delen av ryggen och anklarna. Ta mindre och snävare armtag än du brukar - som om du rör om i vattnet. Böj bara knäna och inte i höfterna och "flexa" med fötterna.

Fjärilsim (tränar främst)
Magmuskler, stjärt, bröst, rygg och axlar. Gör ingen paus mellan arm- och bentag.

Ryggsim (tränar främst)
Alla muskelgrupper i lår, armar, bröst, rygg och höfter. Sparka med hela benet från höften och neråt - inte bara från knäet och neråt och använd sträckta vrister.



OBS... Har ni sett att alla inlägg som handlar om träning och matvanor hamnar under min nya kategori "Hälsa" Kika in där vettja om ni undrar över något eller skriv en kommentar så besvarar jag frågan i kommande inlägg. Hahah om jag kan svaret det vill säga ♥


piss...

pissdag, pissväder, pisstråkigt, pisstrött, pisshemlängtan, pissord, pissnödig och pissblogg.

22:28


                           tung film, inget för mesar sa räven

13:03


Nej nu är jag vuxen nog att fixa en tattoo känner jag, läskigt sugen.
NÄR VAR OCH HUR - Den som dör får se som markus hade sagt, oh vad jag gillar dig mackis.


22:34

efter att jag upplevt den sämsta dagen sen jag kom till Norge sitter jag nu fint framför sex and the city 2 tillsammans med en kanna fun light ice tea och lite nötter, just back on track everybody.
Nu hoppas jag bara att allt flyter på och jag får hålla fokus på allt bra som snart kommer hända:


18:45




ÄT MER SOPPA KÄRA MÄNNISKOR
Att äta soppa när man "bantar" är ett jättebra knep då soppan ger magsäcken en lång fyllnad/mättnadskänsla, det knepet plocka jag ifrån tvprogrammet supersize vs. superskinny och det fungerar verkligen. Så har du möjlighet så byt ut din nuvarande lunch mot en god soppa från tex knorr eller så testar du en mastigare soppa till middag? Och ja det bästa alt. är ju att laga soppan själv med det hoppade jag över och höll mig till knorrs tomat/basilika, förutom mammas thaisoppor som hon alltid skicka med mig hem. Tips: Krydda tomatsoppan med svartpeppar, vitlök och cayenne.
 

                             


18:17



 gult är inte fult

keep it yellow this summer



12:18


sliten og har aldri følt søt, noensinne... eller?

RSS 2.0