Måndag


(skyller allt på stormen..)

Finbesök på stranden






17:19

Igår var jag och Josefine ut och käkade på restaurang, vi gick till en restaurang där en kille tjatat dagligen på oss att komma in så tillslut så gav vi upp och gick med in. Jag insåg direkt när jag såg menyn att jag inte skulle gilla det. Efter mycket snack med kyparen så fick jag en vegetarisk kebabgryta (??) som smakade absolut ingenting. Var så sjukt missnöjd med min mat och orkade inte låtsas som något annat heller, Josefine var även hon missnöjd med sin pasta. Restaurangen i helhet var väldigt tråkig, personalen sprang runt och brottades och hade omaka arbetskläder... 

Hur som helst, kylaren kom fram och frågade om jag gillade maten (med tanke på att jag inte ätit av den så fattade han väl) men vanligtvis svarar man kanske att det var bra, men ICKE jag igår. Jag sa som jag tyckte och turkarna trodde inte sina öron, vi bad om notan och ville gå. På så vis fick Josefine iaf gratis mat och jag gick från att alltid vilja vara folk till lags till att vara svensken som spottade på deras mat, så igår var en spännande kväll.

Uppdatering från Turkland

Idag mitt kära herrskap så har micaela legat inne på hotellrummet hela förmiddagen fram till 13, bakis likt en tonåring! Spytt hela natten och morgonen efter en fantastisk "turkisk afton"-kväll som levererade asgod mat och jag och Josefine var tydligen väldigt törstiga då vi slukade det mesta. Känner fortfarande att jag inte pallar att gå igenom allt vad som dracks för då börjar jag nog spy igen.

Men nog om bakistjenen och kräk, har just avnjutit en fantastisk jävla middag på en väldigt fin restaurang. Måste erkänna att det är näst intill omöjligt att vara vegetarian i Turkiet, dom har inget vidare utbud men ikväll rodde "Villa Okan" hem det och bjöd även på efterrätt: chokladsufflé, vaniljglass och tropiska frukter (ja det var sjukt gott) dock lite ovan måste jag erkänna att jag är att äta så mycket socker så jag blev yr efteråt. HAHA! 

Nu ska jag götta med Josefine, hon är söt.

Alanya


utsikt från balkongen...

bye bye birdie




-




en timme för mig själv




tips från coachen

En väldigt uppskattad person önskade att jag skulle tipsa om lite frukost-favoriter här i min helt fantaaaastiska blogg!

Frukost gör mig så glad, alla borde känna så. Jag längtar till min frukost. Oh som alla vet (uttjatat) så är frukosten det viktigaste målet på dagen för genom att äta frukost startar man ämnesomsättningen (även förbränningen) och man orkar ta tag i alla utmaningar i vardagen. Ett tips till er som inte kan äta frukost på morgonen - drick ett glas med vatten för att starta magen, illamåendet vissa känner på morgonen beror oftast på vätskebrist!

Min absoluta favorita frukost är ju KVARG! Men sen jag fick redan på att jag är laktosintolerant så fick jag dra ner på kvargen, äter dock den laktosfria mat/bakkvargen ibland och den är också god, dock lite dyrare och surare. Ist äter jag naturell laktosfri yoghurt, frysta hallon och müsli som jag plockar ihop i lösvikttorget på jobbet. Varför jag inte köper "vanlig" müsli är för att den i regel innehåller massvis med socker! Och i regel äter jag aldrig socker till frukosten eftersom insulinchocked på morgonen kan rubba din ämnesomsättning och det är även bevisat att man blir trött av socker... VEM VILL BLI TRÖTT det första man gör?! 

Så mycket naturliga produkter: turkisk yoghurt, fil, naturell yoghurt. Jag äter vanligtvis "lätta produkter" alltså låg fetthalt, detta mest för att jag ska rippa inför träningen nu. Men annars rekommenderar jag turkisk yoghurt, lite bär och snålsamt med riktig honung! 

Något jag alltid har i min frukost är KANEL, mirakelkryddan! Kanel ger naturlig sötma och ökar även förbränningen samt stabiliserar blodsockernivån vilket gör så man slipper svacka ner innan lunch, och då slipper man i regel småätandet.

En annan favorit är gröt, havregrynsgröt (gör min gröt på rågflingor) och ibland under sista delen av tillagningen tillsätter jag frysta blåbär - superbäret! Och även där, kanel. Ibland kan jag även göra en stor portion med gröt, spara hälften och dagen efter steker jag upp det som "plättar" i kokossmör och i förväg har jag tinat upp frysta bär och använder det ist för sylten. För extra sötma kan man strö över kokosflingor innan servering!

Som sagt, jag älskar frukost! 

10:40


efter att kommit hem från den bekväma liggställningen i en gynekologstol så får jag äntligen äta frukost, som jag älskar.

9 oktober


- höstar med min iPhone <3

-


<3

RSS 2.0